Taifunul Jebi amenință Japonia

Descriere foto:

Puternicul taifun Jebi se îndreaptă, luni, spre vestul Japoniei unde, potrivit meteorologilor, va produce ploi torenţiale, valuri înalte şi rafale puternice de vânt.

Jebi, a cărui denumire înseamnă ''rândunică'' în limba coreeană, s-a înteţit săptămâna până la nivel de super-taifun, însă a slăbit din intensitate în cursul deplasării în direcţie nordică, informează DPA şi Reuters. În cursul zilei de marţi, când va atinge coastele Japoniei, Jebi va fi un taifun de categoria 1 sau 2, conform prognozelor meteorologilor.

Zone evacuate

Mai multe zone din vestul Japoniei ar putea fi afectate după ce Jebi va atinge, marţi, zona de uscat. Taifunul va aduce până la 300 milimetri de precipitaţii în 24 de ore şi rafalele de vânt de până la 216 kilometri la oră, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

În cadrul unei conferinţe de presă, un responsabil al Agenţiei de Meteorologie a îndemnat cetăţenii să evacueze mai multe zone din vestul ţării care vor fi afectate de cel de-al 21-lea taifun din acest sezon.De asemenea, meteorologii au avertizat că Jebi ar putea provoca valuri de până la unsprezece metri înălţime în regiunea Kinki şi în zona insulei Shikoku din sud-vest.

Jebi, după Cimarron

La ora 3:00 GMT, ochiul furtunii se afla la aproximativ două sute de kilometri nord-est de insula Minami Daito şi se deplasa cu douăzeci de kilometri la oră în direcţie nord-vestică. La începutul lunii iulie, ploile torenţiale care au afectat vestul Japoniei au provocat alunecări de teren şi inundaţii în urma cărora peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar numeroase case şi drumuri au fost distruse.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, taifunul Cimarron a lovit vestul Japoniei unde a produs precipitaţii abundente înainte de a-şi continua deplasarea în largul mării.

Vezi și: Prognoză meteo. Un ciclon se îndreaptă spre RomâniaTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26