Szijjarto: Ungaria, ''sub atacul'' unor forţe pro-migraţie

Ungaria, ''sub atacul constant'' al unor forţe pro-migraţie conduse de preşedintele Macron, afirmă Peter Szijjarto.

Ungaria se află încă sub atacul unor forţe pro-migraţie conduse de preşedintele francez Emmanuel Macron, a declarat vineri ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, relatează MTI. 'Indiferent de presiuni, guvernul (ungar) va susţine această luptă pentru cauza Europei şi a patriei', a spus Peter Szijjarto într-o declaraţie.

'Preşedintele Macron intenţionează să importe mase de migranţi în Europa, punând în pericol securitatea continentului', a adăugat el. 'Aceste forţe se consideră progresiste, dar problema este că direcţia spre care se îndreaptă progresul este dezastruoasă şi conduce Europa cu mare viteză spre o prăpastie', a spus ministrul ungar. Ceea este în joc la alegerile europarlamentare de anul viitor are o importanţă enormă, a continuat el, adăugând că este imperativ ca politicienii care doresc să pună capăt migraţiei să întrunească majoritatea în Parlamentul European.

Fals raport privind Ungaria

Ministrul ungar a acuzat-o pe eurodeputata Judith Sargentini, care a pregătit falsul raport privind Ungaria, că a acţionat împreună cu preşedintele francez pentru a submina Ungaria. Ungaria nu a încălcat valorile fundamentale ale Europei, a spus şeful diplomaţiei ungare. Guvernul de la Budapesta consideră că securitatea este valoarea cea mai preţuită şi va face totul pentru a proteja securitatea Ungariei şi a Europei pentru a evita atacuri teroriste cum au fost acelea care au avut loc la Paris, Nisa, Bruxelles, Manchester sau Berlin, a adăugat Peter Szijjarto.

Deputaţii europeni urmează să supună la vot miercuri un raport care critică situaţia statului de drept în Ungaria, pregătit de Comisia pentru libertăţi civile a PE (LIBE). Raportul elaborat de eurodeputata Judith Sargentini, din partea Verzilor, constată un risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene' şi cere activarea procedurii articolului 7, prin care poate fi suspendat dreptul de vot al unui stat în Consiliul UE, cu condiţia unui vot unanim în acest sens din partea tuturor celorlalte state membre.

Vezi și: Criză în UE. Ungaria, război total cu Franța: ”Ton colonial!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel