SwissLeaks: Banca HSBC, anchetată de procurori. Percheziții la sediul din Geneva

Autoritățile elevețiene efectuează miercuri percheziții la sediul filialei HSBC din Geneva în scandalul SwissLeaks, transmite AFP. Potrivit informațiilor publicate de un Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație, banca elevețiană ar fi ajutat clienți să eludeze Fiscul în conturi secrete în care au fost depozitați, cumulat, aproximativ 180 de miliarde de euro.

Cercetările vizează posibile infracțiuni de spălare de bani, arată Sky News.

Procurorii au arătat într-o declarație de presă că investighează HSBC și persoane necunoscute pentru săvârșirea unor infracțiuni de spălare de bani în formă agravantă. Investigația ar putea fi extinsă la persoane suspectate că au comis sau au participat la spălarea de bani, conform BBC.

HSBC Private Bank, filiala eleveţiană a băncii britanice HSBC, a obţinut profituri importante din administrarea unor conturi secrete de peste 180 de miliarde de euro ale unor organizaţii criminale, traficanţi de arme şi diamante, lista deponenţilor incluzând şi familii regale şi miliardari influenţi.

Potrivit unui raport publicat de International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ), banca elveţiană a ajutat peste 100.000 de indivizi şi companii din 200 de ţări să eludeze fiscul, ascunzând identitatea deponenţilor.

Cine este românul cu 830 de milioane de dolari în conturile HSBC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel