HSBC. Marcel Adams, românul cu 830 de milioane de dolari în conturile băncii

Marcel Adams, un om de afaceri canadian, născut în 1920 în România, este cel care a avut un cont de aproape 830 de milioane de dolari la filiala elveţiană a băncii HSBC, scrie gandul. Adams, născut Abramovici, a fugit din România condusă de regimul Antonescu în timpul celui de-al doilea război mondial, este un magnat al imobiliarelor în Canada şi nu are afaceri în România.

Potrivit sursei citate, Marcel Adams, 94 de ani, şi fiul său Sylvan, cel care îi administrează afacerile, şi-au deschis în 2004 un cont secret la filiala elveţiană a băncii britanice HSBC. Contul, care în 2006 şi 2007 a conţinut 829 de milioane de dolari, era deschis în numele băncii Summit International, din Barbados, deţinută tot de familia Adams, conform Radio Canada, care a lucrat în parteneriat cu ICIJ şi Le Monde, în ancheta internaţională denumită SwissLeaks, în care au fost consultate peste 60.000 de documente bancare secrete ale băncii HSBC, scurse de un fost angajat.

Cine este Marcel Adams, fost Abramovici

Marcel Adams s-a născut în 1920, la Piatra Neamţ, în România şi se numea Marcel Abramovici. Conform Academiei de Ştiinţe Exacte şi Umaniste din Israel, el a evadat dintr-o închisoare unde era supus la muncă silnică, în 1944, pe când România era condusă efectiv de mareşalul Ion Antonescu. Adams a fugit în Israel, cu ajutorul Agenţiei Evreieşti, şi s-a stabilit la Pardes Hanna, lângă Haifa, luptând în războiul de Independenţă al Israelului.

Citește și: SCANDAL HSBC - ELVEȚIA. Ce spune directorul băncii britanice

Adams a plecat în Canada în 1951 şi a muncit ca tăbăcar. Şi-a făcut averea din proprietăţi imobiliare, deţinând în prezent multe clădiri din estul Canadei, printre care Galeries de la Capitale, din Quebec, cel mai mare mall din regiune. În prezent, el locuieşte la Montreal, cu familia.

Marcel Adams nu a derulat afaceri în România, conform RISE Project. La Academia de Ştiinţe Exacte şi Umaniste de la Ierusalim, Adams finanţează un fond de burse anual în valoare de 1 milion de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel