SCANDAL HSBC - ELVEȚIA. Ce spune directorul băncii britanice

Aflată în centrul unui uriaş scandal internaţional de evaziune fiscală, banca britanică HSBC se scuză public pentru practicile filialei elvețiene. Directorul instituţiei transmite că HSBC nu a intenţionat să-şi ajute clienţii să ascundă bani, iar banca pe care o conduce a fost complet reorganizată în urma dezvăluirilor din presă.

Filiala elveţiană a HSBC ar fi ajutat peste 130.000 de milionari din peste 200 de ţări să evite plata de taxe şi impozite, iar reprezentanţii băncii încearcă acum să-și reabiliteze imaginea publică.

"Nu am avut niciodată intenţia să colaborăm cu clienţi care intenţionau să se sustragă impozitelor în ţara de origine sau care intenţionau să nu respecte exigenţele noastre în ceea ce priveşte lupta împotriva evaziunii fiscale", a declarat directorul HSBC, Stuart Gulliver, citat de digi24.ro.

Vezi și: Swissleaks: Jean Valvis, cumnatul lui Geoană și soția lui Mihai Tănăsescu au conturi bancare secrete

Între cei care au beneficiat de frauda fiscală de la HSBC apar nume celebre în toată lumea: regele Abdallah al Iordaniei, Mohammed al Marocului, pilotul de Formula 1 Fernando Alonso sau fostul campion Michael Schumacher. Lor li se adaugă vedete precum Phil Collins, Elle MacPherson, Joan Collins sau omul de afaceri Flavio Briatore, fostul patron al echipei de formula 1 Renault.

Mai mult, HSBC nu s-ar fi dat în lături din a ascunde banii unor prinţi saudiţi şi organizații bănuite că ar avea legături cu Al Qaeda și finanțarea terorismului internațional, continuă sursa citată, care scrie că acuzaţiile merg şi mai departe. Potrivit presei elveţiene, în cele mai multe dintre aceste cazuri, banca a continuat relaţia cu clienții, chiar dacă ştia de legăturile lor cu reţele teroriste.

Nici românii nu lipsesc de pe lista celor care au beneficiat de ingeniozitatea bancherilor HSBC. Nu mai puțin de 220 de clienţi, ale căror conturi însumează 1,3 miliarde de dolari, ar avea legături cu România. 

Citește și: Scandal HSBC. Dinu Patriciu ar fi românul care are 830 de milioane de dolari în cont

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel