Sute de voluntari organizează Festivalul Simfonii de Toamnă la Târgu Mureş

Peste 300 de voluntari s-au alăturat Primăriei Târgu Mureş pentru organizarea Festivalului Simfoniile de Toamnă 2019, care se desfăşoară de joi până duminică, după ce Consiliul Local al municipiului a refuzat alocarea de fonduri publice, a anunţat primarul Dorin Florea.

'Primăria Municipiului Târgu Mureş mulţumeşte celor peste 300 de mureşeni voluntari, profesori, elevi, părinţi, artişti care, în pofida faptului că membri ai Consiliului Local nu au alocat nici un leu pentru manifestarea Simfonii de Toamnă, totuşi ei şi-au unit eforturile şi au acceptat să sprijine 'pro bono publico' - pentru binele public - ediţia din acest an a acestei prestigioase manifestări locale. Dincolo de orice dispute, oraşul şi cetăţenii au considerat că evenimentele tradiţionale trebuie continuate, acestea aflându-se deasupra dezbaterilor politice (...)

Faptul că producătorii tradiţionali şi meşterii populari vin la acest târg, demonstrează că produsele lor sunt apreciate (...) Consiliul Local nu a pus doar beţe în roate, aş spune că a pus chiar bârne groase în roate, asta ştiu să facă domnii consilieri, asta este politica şi asta se învaţă în tenebrele politicului, cum să îi dai în cap altuia. Atunci când o faci în oraşul tău şi instigi, da, instigare la abuz şi la periclitarea unor elemente de siguranţă ale oraşului, sunt lucruri grave. După fapte, organele care ar trebui să intervină nu fac nimic, în schimb după zvonuri, la un moment dat, se ghidau.

Aceste lucruri trebuie analizate, nu poţi ca în consiliul local să adopţi decizii împotriva cetăţenilor tăi', a declarat Dorin Florea, joi, la deschiderea Târgului Meşterilor Populari, parte a Simfoniilor Toamnei. Primarul a spus că Simfoniile Toamnei din acest an s-au organizat datorită bunăvoinţei producătorilor şi a meşteşugarilor, a voluntarilor şi a unor sponsori, în condiţiile în care an de an municipalitatea a organizat şi finanţat manifestarea. Consilierul primarului, Claudiu Maior, a precizat că în ciuda tăierii fondurilor de către majoritatea consilierilor local din Târgu Mureş, la Târgul Meşterilor Populari participă peste 80 de producători de produse tradiţionale şi meşteşugari.

'Vreau să felicit toate societăţile care au stat alături de noi pentru că la Simfonii de Toamnă Consiliul Local nu a alocat niciun ban. Tot ce vedeţi sunt oameni care au venit gratis, iar spectacolele care se vor desfăşura în Parcul Municipal sunt din sponsorizări adunate de Primăria Târgu Mureş. Îi invităm pe târgumureşeni să vină alături de noi pentru că, aşa cum au avut parte de surprize în fiecare an, vor avea parte şi acum, nu atât de mari pentru că avem un buget restrâns. Îi invităm aşadar la Simfonii de Toamnă - ediţia 2019, începând de joi, la Târgul Meşterilor Populari în Piaţa Trandafirilor, şi de vineri până duminică şi în Parcul Municipal', a spus Claudiu Maior, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel