Sute de mii de suporteri cer rejucarea meciului Franţa - Elveţia. Totul din vina portarului elveţian

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Sute de mii de suporteri ai Franţei au semnat o petiţie prin care cer rejucarea meciului dintre Franţa şi Elveţia de la Bucureşti, din optimile EURO 2020. 

Motivul invocat este faza penalty-ului ratat de Kylian Mbappe. 

”Portarul Elveției, Yann Sommer, nu a stat pe linia porții atunci când Mbappe a executat lovitura de la 11 metri.

Cerem anularea calificării Elveției și rejucarea meciului. Sportul trebuie să se dispute după reguli, iar în acest caz, regulile nu au fost respectate”, se arată în reclamație semnată de un anume Pierre.

Interesant este că ideea a prins aripi și peste 250 de mii de persoane au semnat petiția! Doar în prima oră aderaseră 30 de mii de suporteri. 

Însă inițiativa nu are șanse de izbândă, deoarece unele imagini dezvăluie că portarul elvețian era cu un picior pe linia porții, așa cum prevede regulamentul din 1 iunie 2019, scrie Digisport.ro.

Franţa a fost învinsă la loviturile de departajare de Elveţia, cu 5-4. 

Hugo Delom, jurnalist la publicaţia franceză L'Equipe, a criticat Bucureştiul pentru modul în care a organizat Campionatul European, dar a vorbit şi despre felul în care arată Capitala. 

„În afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident (că Bucureștiul este Micul Paris – n. red).

Bucureștiul e un oraș eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găsești puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile șic ale parcului Herăstrău și aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri. Euro? Doar panourile albastre demonstrează existența competiției. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescență. Steagurile naționale flutură peste tot. Și, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben și roșu, se întărește”, a transmis jurnalistul francez.

În plus, acesta s-a plâns şi de gălăgia din jurul hotelului unde a fost cazată delegaţia franceză pentru meciul cu Elveţia. „În caz de calificare, nu e sigur că cei din națională vor mai rămâne prea mult la București”. Dar, arăta și aspectele pozitive: „Camere de bună calitate, terase, balcoane, piscine, săli de sport și de recuperare”, scria acesta, citat de Prosport.

VEZI Bucureştiul, criticat de un jurnalist francez. "EURO? Doar panourile albastre demonstrează existența competiției"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel