Sute de mii de mașini Tesla, rechemate de autorități

Autoritățile americane vor analiza o cerere privind rechemarea a 500.000 mașini Tesla. Mai multe plângeri au venit în ultima perioadă din partea consumatorilor. 

Agenția americană pentru siguranța traficului a anunțat vineri că va analiza o cerere pentru investigarea și rechemarea a 500.000 mașini Tesla din cauza unor rapoarte privind accelerarea neintenționată, transmite Reuters, anunță Mediafax. 

Petiția transmisă agenției pentru siguranța traficului are în vedere autovehiculele Model S produse între 2012 și 2019, mașinile Model X din perioada 2016-2019 și automobilele Model 3 produse între 2018 și 2019, a informat agenția.

Petiția citează 127 de plângeri 

Potrivit acesteia, petiția citează 127 de plângeri ale consumatorilor referitoare la 123 de autovehicule, iar rapoartele includ 110 coliziuni și 52 de răniri.

Vineri, agenția a publicat o versiune redactată a petiției care arăta că "vehiculele Tesla accelerează neintenționat în număr mult mai mare față de alte mașini" și care cere "rechemarea tuturor mașinilor Model S, Model X și Model 3 produse din 2013 și până în prezent". Petiția citează în general rapoarte din media cu privire la coliziuni provocate de accelerări neintenționate și plângeri ulterioare depuse la agenția pentru siguranța traficului.

Multe din plângeri vorbesc despre accelerări la parcarea în garaj sau lângă trotuar. Altele indică accidente cauzate de accelerare spontană în trafic sau în momentul în care este folosit sistemului de asistență pentru șofer. Un șofer din California spune într-o plângere că modelul său Tesla S 85D, închis și parcat, a accelerat și a lovit o altă mașină parcată.

Upgrade pentru soft-ul de bord

În octombrie, agenția a anunțat că analizează dacă Tesla ar fi trebui să recheme alte 2.000 de mașini în luna mai în loc să emită un upgrade pentru soft-ul de bord. Upgrade-ul respectiv era menit să rezolve un potențial defect care ar fi putut duce la incendierea bateriilor la modele sale S și X fabricate între 2012 și 2019.

Totodată, săptămâna trecută agenția a informat că investighează un alt accident pentru mașina Model 3, din 29 decembrie, în care un pasager a decedat după ce vehiculul a intrat în coliziune cu o autospecială de pompieri în statul Indiana. Acesta este cel de-al 14-lea accident cu autovehicule Tesla pe care departamentul de investigații speciale al agenției l-a preluat în analiză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel