Sute de deținuți, permisiune de ieşire din penitenciar în perioada Sărbătorilor Pascale

Diana Popescu / 14 apr 2017 / 20:38 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Peste 300 de deţinuţi beneficiază de permisiunea de ieşire din penitenciar în perioada Sărbătorilor Pascale, potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Carmen Uţoiu.

Aceasta a precizat, vineri, că respectivele permisiuni pentru un număr de 327 de deţinuţi din întreg sistemul penitenciar sunt fie de ieşire din închisoare pentru 24 de ore, fie pentru trei zile, fie pentru cinci zile.

Conform ANP, vineri sunt 27.183 de persoane private de libertate. Carmen Uţoiu a menţionat că, pe parcursul întregului an, deţinuţii beneficiază de permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o anumită perioadă.

De asemenea, ea a spus că, potrivit normelor legale în vigoare, persoanelor condamnate care au o bună conduită şi au dovedit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale, li se pot acorda următoarele recompense: ridicarea unei sancţiuni disciplinare aplicate anterior, suplimentarea numărului convorbirilor on-line, a drepturilor la pachete şi/sau vizite, a dreptului la vizita intimă, permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an, cea de ieşire din penitenciar pe o durată de cel mult 5 zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an, permisiunea de ieşire din penitenciar pe o durată de cel mult zece zile, dar nu mai mult de 30 de zile pe an, potrivit Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27