Sute de colaboratori ai lui Maduro au rămas fără vize

Statele Unite au adăugat pe lista persoanelor cu interdicţie de viză alţi 340 de apropiaţi ai preşedintelui Nicolas Maduro, cu începere de luni, a anunţat joi Departamentul de Stat american, relatează AFP.

"Peste 600" de indivizi au fost lipsiţi de viza SUA de la sfârşitul lui 2018, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane. Robert Palladino a mai precizat că suplimentarea "revocării" vizelor este în discuţie.

Purtătorul de cuvânt a informat că 107 foşti diplomaţi fac parte dintre cei 340 de indivizi cărora de luni li s-a retras viza.

Disputa dintre Washington şi Caracas continuă să crească în intensitate după ce în ianuarie Donald Trump l-a recunoscut pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, ca preşedinte interimar.

Citește și: Procuror-șef european, blocaj. Mihai Gâdea: Știre în premieră

Mai devreme în cursul zilei de joi, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a anunţat că toţi diplomaţii americani au părăsit Venezuela, confruntată cu o gravă criză economică.

Şeful diplomaţiei SUA a reiterat sprijinul acordat de Washington "preşedintelui interimar Juan Guadio", adăugând că administraţia americană "aşteaptă cu nerăbdare să revină atunci când va începe tranziţia democratică" în Venezuela.

Ţara sud-americană s-a confruntat timp de mai multe zile cu o uriaşă pană de curent, notează AFP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel