Suspendarea lui Iohannis. Bogdan Chirieac, observaţie cheie

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat faptul că discursul lui Liviu Dragnea legat de eventuala suspendare a preşedintelui Iohannis a suferit o schimbare radicală. 

Dacă în urmă cu ceva timp, Liviu Dragnea excludea ideea suspendării preşedintelui Iohannis, iată că liderul PSD îşi schimbă discursul şi lasă deschisă portiţa suspendării şefului statului. 

"Prin declaraţiile făcute astăzi, Liviu Dragnea lasă deschisă portiţa suspendării preşedintelui Iohannis. Ceea ce e în contradicţie cu ceea ce a declarat anterior. De nenumărate ori, domnia sa a spus că nu se pune problema suspendării preşedintelui. Acum a spus că o să vedem ce decizie se va lua. Nu ştiu dacă e doar o declaraţie politică menită să pună presiune pe preşedinte ca să respecte Constituţia sau este chiar un obiectiv", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenţie la România TV.

Cât priveşte decizia CCR, Bogdan Chirieac apreciază că aceasta este cât se poate de clară: "Mai clar decât decizia CCR ce poate fi? Orice pretext e bun ca să nu respecţi decizia Curţii. Nu există, legiuitorul nu a prevăzut o pedeapsă pentru preşedinte dacă nu respectă decizia Curţii Constituţionale. Preşedintele Iohannis ia o decizie politică: dânsul nu o va revoca pe doamna Kovesi. Din motive electorale şi de politică internă, precum şi din motive de politică externă. Mai departe, ce va face coaliţia majoritară, e decizia dânşilor", a declarat Bogdan Chirieac.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel