Suspect, arestat după atacul asupra echipei Borussia Dortmund

O persoană a fost arestată în ancheta privind atacul comis în seara de marţi asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, a anunţat un purtător de cuvânt al Procuraturii federale germane, potrivit DPA.

El a confirmat că investigatorii consideră, conform datelor preliminare, că a fost vorba despre un atac terorist, dar motivaţia atacatorilor încă nu este clară. 

Purtător de cuvânt a mai menţionat că dispozitivele explozive care au avariat autocarul conţineau fragmente metalice, iar în prezent autorităţile caută şi o a doua persoană bănuită de implicare în atac. 

La locul atacului au fost găsite trei scrisori identice prin care atentatul era revendicat de o grupare islamistă ce îşi motiva acţiunea cu participarea Germania la operaţiunile împotriva grupării Statul Islamic în Siria şi Irak. 

Autorităţile mai au însă în vedere şi o altă pistă după apariţia unui mesaj pe un portal anti-fascist în care se spune că atacul ar fi o răzbunare pentru ceea ce se consideră a fi reacţia slabă a clubului faţă de fanii neo-nazişti şi rasişti, transmite Agerpres.

Marc Bartra, fundaşul spaniol al Borussiei, şi un poliţist pe motocicletă care mergea în faţa autocarului au fost răniţi în explozii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel