Surpriza surprizelor. Cum a fost eliminată Italia de Macedonia de Nord în calificările pentru CM 2022 - Video

 Foto: Pexels
Foto: Pexels

Naţionala de fotbal a Italiei, campioana europeană en titre, a fost eliminată din cursa de calificare a Cupa Mondială din 2022 de Macedonia de Nord, care a învins-o cu 1-0, joi seara, la Palermo, în semifinalele barajului turneul final din Qatar.

Într-un meci în sens unic, în care nu a reuşit însă să înscris, Squadra Azzurra a fost surprinsă în final (90+2), când Aleksandar Trajkovski l-a surprins pe Donnarumma cu un şut de la circa 25 de metri. Trajkovski a marcat pe un stadion pe care a evoluat patru sezoane la Palermo (2015-2019).

VIDEO

Italia ratează a doua Cupă Mondială consecutivă, după ce în 2018 nu a jucat în Rusia, fiind eliminată de Suedia. Macedonia de Nord, calificată în play-off în dauna României, va juca finala barajul pentru CM 2022 cu Portugalia, care a dispus de Turcia cu 3-1. Seleccao a avut 2-0, prin golurile reuşite de Otavio (15), Diogo Jota (42), însă oaspeţii au revenit prin Burak Yilmaz (65).

Suedia, calificată după prelungiri în finala barajului pentru CM 2022

Selecţionata Suediei s-a calificat în finala barajului de accedere la Cupa Mondială de fotbal 2022, după ce a învins Cehia cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), la capătul prelungirilor, joi seara, la Solna, în semifinalele play-off-ului. Unicul gol al partidei a fost înscris de Robin Quaison (110), după o combinaţie cu Alexander Isak. În finala barajului, Suedia va juca în deplasare contra Poloniei, pe 29 martie. Polonia nu a jucat în semifinale, beneficiind de suspendarea adversarei sale, Rusia.

Macedonia de Nord, calificată în play-off în dauna României, va juca finala barajul pentru CM 2022 cu Portugalia, care a dispus de Turcia cu 3-1. Seleccao a avut 2-0, prin golurile reuşite de Otavio (15), Diogo Jota (42), însă oaspeţii au revenit prin Burak Yilmaz (65).

Turcii au fost aproape de egalare, dar acelaşi Burak Yilmaz a ratat un penalty (85), iar rezerve Matheus Luiz Nunes a parafat victoria lusitanilor (90+4). În finala unui baraj s-a calificat şi Ţara Galilor, după 2-1 cu Austria, graţie dublei reuşite de Gareth Bale (25, 51), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Marcel Sabitzer (64). Ţara Galilor îşi va afla adversara ulterior, având în vedere că duelul dintre Scoţia şi Ucraina a fost amânat.

Rezultate: Semifinalele play-off-ului Italia - (+) Macedonia de Nord 0-1 A marcat: Aleksandar Trajkovski 90+2. (+) Portugalia - Turcia 3-1 Au marcat: Otavio 15, Diogo Jota 42, Matheus Luiz Nunes 90+4, respectiv Burak Yilmaz 65. Burak Yilmaz a ratat un penalty în min. 85 (şut peste). (+) Suedia - Cehia 1-0, după prelungiri A marcat: Robin Quaison 110. (+) Ţara Galilor - Austria 2-1 Au marcat: Gareth Bale 25, 51, respectiv Marcel Sabitzer 64. Meciul Scoţia - Ucraina a fost amânat. Meciul Rusia - Polonia nu se dispută, Rusia fiind suspendată de UEFA.

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în faza următoare. Finalele play-off-ului Portugalia - Macedonia de Nord (29 martie) Polonia - Suedia (29 martie) Ţara Galilor - Scoţia/Ucraina (iunie) Câştigătoarele finalelor se califică la Cupa Mondială din Qatar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel