Superliga, prima etapă. Nou promovata Hermanstadt, victorie la scor cu CS Mioveni

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

FC Hermanstadt, nou promovată în prima ligă a României la fotbal, a învins-o pe CS Mioveni în prima etapă. 

Nou-promovata FC Hermannstadt a învins-o pe CS Mioveni cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe teren propriu, la Mediaş, în primul meci din etapa inaugurală a ediţiei 2022-2023 a Superligii de fotbal.

Daniel Paraschiv a marcat primul gol al campionatului (28), profitând de o neînţelegere între fundaşul Alexandru Iacob şi portarul Iustin Popescu.

Sibienii şi-au mărit avantajul după pauză, prin dubla ghanezului Baba Alhassan (62, 67), primul pe contraatac, după o lansare reuşită de Petrişor Petrescu, iar al doilea cu un şut din careu.

Gazdele au avut şi o bară, prin Valentin Buhăcianu (79).

Echipa argeşeană a avut două ocazii bune de gol, însă portarul Plamen Iliev s-a opus la şuturile trimise de Guilherme Garutti (44) şi Albert Voinea (46).

Acesta a fost primul meci cu asistenţă video la arbitraj (VAR) din campionatul de fotbal al României.

FC Hermannstadt şi-a luat o mică revanşă în faţa formaţiei din Mioveni în faţa căreia a pierdut barajul pentru Liga I, în urmă cu ceva mai mult de un an.

AFC Hermannstadt - CS Mioveni 3-0 (1-0), Stadion Gaz Metan - Mediaş
Au marcat: Daniel Paraschiv (28), Baba Alhassan (62, 67).
Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); arbitri asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău), Bogdan Gheorghe (Bucureşti); al patrulea oficial: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova)
Arbitru video: Ionuţ Coza (Cernica/Ilfov); arbitru asistent video: Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) - CCA, Ioan Bogdan (Arad) - LPF, scrie Agerpres. 

Liga 1, redenumită Superliga, şi-a stabilit programul pentru sezonul 2022-2023

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat vineri tragerea la sorţi a programului Ligii 1, redenumită Superliga, pentru sezonul 2022-2023. Vor lua startul 16 echipe, dintre care trei sunt nou promovate: Universitatea Cluj, AFC Hermannstadt şi Petrolul Ploieşti.

Prima etapă se va juca în intervalul 15-18 iunie şi va avea drept cap de afiş derby-ul feroviarelor CFR Cluj şi Rapid Bucureşti.

Tot în prima rundă se vor confrunta şi Universitatea Craiova şi Sepsi Sfântu Gheorghe, iar FCSB va primi pe teren propriu, pe Arena Naţională, vizita nou promovatei U Cluj.

În primele etape, Universitatea Cluj şi AFC Hermannstadt vor juca ambele pe stadionul Gaz Metan Mediaş, urmând ca clujenii să revină pe Cluj Arena, după festivalul Untold.

Alte două echipe vor împărţi la rândul lor acelaşi stadion, de-a lungul întregului sezon, fiind vorba despre Stadionul Ilie Oană, din Ploieşi, unde vor evolua FC Petrolul şi Chindia Târgovişte, lucru care a fost luat în considerare la tragerea la sorţi.

Campionatul României, ajuns la ediţia cu numărul 105, se va juca sub forma sistemului de sezon regulat, cu 30 de etape, urmând un play-off în care se califică primele 6 clasate în sezonul regulat.

Echipele de pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out. Ultimele două locuri retrogradează direct, iar locurile 7 şi 8 vor juca baraj în dublă manşă cu echipele clasate pe 3 şi pe 4 în play-off-ul Ligii a 2-a. La finalul sezonului, România va avea 4 echipe în cupele europene: Campioana - în turul 1 preliminar din Champions League.

Vicecampioana - în turul 2 preliminar din Conference League. Locul 3 în play-off va juca pe teren propriu un baraj într-o singură manşă, împotriva învingătoarei din barajul în manşă unică dintre ocupantele locurilor 1 şi 2 din play-out.

Câştigătoarea va evolua pe ultimul loc de cupă europeană şi va fi calificată automat în turul 2 preliminar din Conference League. Câştigătoarea Cupei României 2022/2023 va evolua în turul 2 preliminar din Conference League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel