Super League, o nouă competiție fotbalistică, mai tare decât Champions League, care devine istorie

Champions League
Champions League

 Un număr de 16 cluburi europene de top au fost invitate să semneze o declaraţie de intenţie înainte de finalul lunii noiembrie pentru a participa la o competiţie privată, Super League, începând cu anul 2021, relatează ziarul german Der Spiegel. 

Super League ar putea duce la desfiinţarea Ligii Campionilor în formatul său actual, conform investigaţiilor platformei Football Leaks şi care au au fost puse la dispoziţia grupului media European Investigative Collaborations (EIC). 

Planul a fost prezentat luna trecută către consultare campioanei Europei, Real Madrid. 

Super League ar urma să cuprindă 11 cluburi fondatoare, care nu vor putea retrograda: Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan şi Bayern Munchen. 

Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter Milano şi AS Roma vor avea calitate de cluburi invitate, dar care vor putea retrograda într-o ligă secundă a Super League, care se află încă în discuţie. 

Au existat de multă vreme speculaţii privind o superligă europeană care să includă cele mai bogate cluburi europene, dincolo de jurisdicţia federaţiilor naţionale şi a UEFA, cu scopul de a-şi majora veniturile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel