Summit Trump-Kim Jong-un. Răspunsul Casei Albe, oficial

Donald Trump confirmă că va avea un al doilea summit cu Kim Jong-un.

Preşedintele american Donald Trump a confirmat marţi că va avea o a doua întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong-un şi a anunţat că în prezent experţi de la Washington şi Phenian stabilesc detaliile acesteia, transmite Reuters. La scurt timp după anunţul demisiei ambasadoarei americane la ONU Nikki Haley, Trump a spus că pentru viitoarea întâlnire a sa cu liderul nord-coreean sunt avute în vedere trei sau patru locaţii.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a salutat luni 'progresul semnificativ' în discuţiile cu Kim Jong-un şi a afirmat că cele două părţi sunt 'destul de aproape' de a conveni detaliile celui de-al doilea summit Trump-Kim.

Pompeo le-a declarat jurnaliştilor că liderul de la Phenian este pregătit să accepte inspecţii internaţionale la obiectivul nuclear Punggye-ri şi la poligonul de teste balistice Sohae cât mai rapid posibil după ce SUA şi Coreea de Nord cad de acord asupra detaliilor. Totuşi, experţii pun sub semnul întrebării rezultatele obţinute de Pompeo duminică, în cea de-a patra vizită efectuată în acest an la Phenian.

Puternic ecou mediatic

Donald Trump şi Kim Jong-Un au avut o primă întâlnire la 12 iunie în Singapore - prima între un lider nord-coreean şi un preşedinte american în exerciţiu. Acest summit a avut un puternic ecou mediatic, însă rezultatele sale concrete, în special pe tema esenţială a denuclearizării Peninsulei Coreene, încă ridică semne de întrebare.

Textul declaraţiei comune semnate de Trump şi Kim, în care Phenianul se angajează în favoarea unei 'denuclearizări complete a Peninsulei Coreene', a rămas unul vag. Declaraţia a fost criticată de numeroşi experţi, deoarece ea nu menţionează o altă condiţie esenţială a Washingtonului, aceea ca denuclearizarea să fie 'verificabilă şi ireversibilă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel