Summit G20. Trump insistă ca Mexic să finanțeze construirea zidului

Președintele SUA, Donald Trump, și-a reafirmat vineri dorința ca Mexicul că finanțeze proiectul său privind construirea unui de zid frontalier, declarație dată înaintea unei întrevederi cu omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, în marja summitului G2O ce are loc la Hamburg, în Germania, relatează AFP.

Președintele american a insistat în mod repetat că va construi un zid pe o lungime de 3.142 de kilometri la granița dintre Statele Unite și Mexic pentru a opri imigrația ilegală și traficul de droguri.

Totuși, Congresul american a refuzat pentru moment să finanțeze construirea acestei lucrări extrem de costisitoare, limitându-se să deblocheze fonduri pentru consolidarea în special a monitorizării tehnologice.

Adevărata luptă a finanțării construirii zidului va avea loc pentru următorul an bugetar, cel din 2018, care va începe la 1 octombrie.

Înaintea întrevederii celor doi șefi de stat, în marja summitului G20, Pena Nieto și-a exprimat speranța că aceasta va ajuta la continuarea 'unui dialog fluid' între cele două țări 'în special privind securitatea celor două națiuni și a granițelor'. 'Responsabilitatea pentru lupta împotriva crimei organizate este una comună', a adăugat el, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel