Summit G20: Angela Merkel, CONCLUZIILE primei zile

Cancelarul german Angela Merkel, care asigură președinția G20 în acest an, a calificat vineri drept "inacceptabile" manifestațiile violente care au loc cu prilejul summitului celor 20 de state industrializate și puteri emergente la Hamburg, în nordul Germaniei, relatează AFP.

"Manifestațiile violente pun vieți în pericol și din acest motiv sunt inacceptabile", a declarat ea într-o conferință de presă.

'Aproape toți liderii G20 au fost de acord vineri cu privire la necesitatea unui comerț liber și echitabil, dar unele diferențe de opinie fac ca oficialii care redactează comunicatul final să aibă încă o noapte lungă de lucru', a declarat Merkel, citată de Reuters.

Cancelarul german a făcut aceste declarații în finalul primei zile a summitului G20 de la Hamburg. 

"Cu privire la problema comerțului, practic toată lumea crede că avem nevoie de un comerț liber, dar și echitabil", a spus șefa guvernului german, recunoscând că discuțiile privitoare la acest capitol sunt foarte dificile.

Merkel a adăugat că Trump a participat la prima parte a discuțiilor liderilor G20 privind politica în domeniul climei, în pofida diferențelor cu alte state în acest domeniu și chiar a luat cuvântul, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel