Summit Coreea de Sud - Coreea de Nord. Emisar trimis la Kim Jong-Un

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in va trimite săptămâna viitoare un emisar special la Phenian pentru a discuta despre un proiect de summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, precum şi despre dezarmarea nucleară, a transmis vineri agenţia sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP.

Emisarul se va deplasa la Phenian în ziua de 5 septembrie, a indicat Kim Eui-kyeom, purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene.

Seulul a înaintat această propunere vineri dimineaţă, iar Phenianul a acceptat-o câteva ore mai târziu, a precizat purtătorul de cuvânt.

Reprezentantul sud-coreean nu a fost ales deocamdată, a menţionat Kim Eui-kyeom.

'Emisarul va avea discuţii ample privind programul detaliat al summitului intercoreean, dezvoltarea relaţiilor bilaterale (...) şi dezarmarea nucleară a peninsulei coreene', a mai indicat purtătorul de cuvânt.

Moon şi Kim s-au întâlnit în tete-a-tete de două ori, prima dată la sfârşitul lunii aprilie la Panmunjom, în zona demilitarizată de la graniţa comună, unde a fost semnat armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea (1950-1953).

Cei doi lideri s-au revăzut ulterior la Panmunjom pentru a încerca să salveze summitul între Kim şi preşedintele american Donald Trump, desfăşurat în cele din urmă în Singapore, în iunie.

Kim şi Moon au convenit să se întâlnească pentru un al treilea summit, la Phenian, la o dată neprecizată din luna septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel