Subiecte bacalaureat 2014. Surpriză la simularea la limba română

Primăvara a început cu emoții mari pentru elevii care sunt în clasele a XI-a și XII-a. Începând din data de 3 martie, aceștia vor susține simularea la bacalaureat 2014. Luni, elevii au dat proba la limba și literatura română.

Pentru prima dată, elevii de clasa a XI-a vor da examen după aceleaşi modele de subiecte pe care dau şi elevii de clasa a XII-a şi în aceleaşi condiţii ca la examenul din vară.

Timpul destinat pentru rezolvarea subiectelor propuse pentru limba și literatura română a fost de trei ore, iar elevii au fost supravegheați de doi profesori de altă specialitate.

La clasa a XI-a, la subiectul al III-a, elevii au avut de comentat o comedie. La subiectul al II-lea, au avut de exprimat o opinie referitoare la rolul reţelelor de socializare în educaţie, scrie Rtv.net.

La clasa a XII-a, la subiectul al III-lea, elevii au avut de expus relaţia dintre personaje într-o operă aparţinând lui Rebreanu. La subiectul al II-lea aceştia şi-au exprimat opinia despre importanța călătoriilor în formarea personalității tinerilor.

La ambele clase, subiectul I a vizat exerciţii de gramatică.

Simularea la bacalaureat 2014 continuă marți, 4 martie cu proba de limba și literatura maternă. Urmează pe 3 martie proba obligatorie a profilului – probă scrisă și pe 7 martie proba la alegere a profilului şi specializării (probă scrisă) – doar pentru elevii claselor a XII-a. Rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Sursa foto: România TV // B365

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel