SUA vrea să scape de uraniul rusesc. Suma cerută de Administrația Biden. "O astfel de finanțare este necesară urgent"

SUA vrea să scape de uraniul rusesc. Suma cerută de Administrația Biden. "O astfel de finanțare este necesară urgent"/ Foto: Pixabay, de Deutsch
SUA vrea să scape de uraniul rusesc. Suma cerută de Administrația Biden. "O astfel de finanțare este necesară urgent"/ Foto: Pixabay, de Deutsch

Administrația Joe Biden va încerca să obțină 4,3 miliarde de dolari de la Congres pentru a înlocui uraniul rusesc.

Administrația președintelui american Joe Biden caută sprijinul Congresului pentru a aloca fonduri pentru a opri importul de combustibil rusesc pentru reactoarele nucleare și pentru a aranja achiziții de uraniu îmbogățit de la producătorii americani în valoare de 4,3 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg, citând surse.

Potrivit acestora, oficiali ai Departamentului de Energie al SUA s-au întâlnit cu parlamentari cheie și au spus că „o astfel de finanțare este necesară urgent, deoarece orice suspendare a aprovizionării rusești este plină de eșecuri în funcționarea reactoarelor nucleare comerciale”.

Agenția clarifică faptul că planul este conceput pentru a stimula dezvoltarea industriei interne de îmbogățire a uraniului, precum și alți pași necesari pentru a transforma uraniul în combustibil pentru reactoare.

Discuțiile administrației cu parlamentarii au loc în condițiile în care administrația Biden are în vedere impunerea de sancțiuni asupra importurilor de uraniu îmbogățit din Rusia din cauza războiului din Ucraina, precum și deoarece există o posibilă decizie a Moscovei de a opri importurile, a spus agenția.

Cât uraniu importă SUA din Rusia



În același timp, Bloomberg scrie: „Nu va fi ușor pentru Statele Unite să dea un impuls dezvoltării industriei interne a uraniului. În țară a mai rămas o singură întreprindere comercială pentru îmbogățirea uraniului - o fabrică din New Mexico, deținută de Urenco Ltd. - un consorțiu britanic-germano-olandez”.

Rusia a reprezentat 16,5% din uraniul importat în SUA în 2020 și 23% din uraniul îmbogățit necesar pentru alimentarea reactoarelor nucleare comerciale din SUA, a spus agenția.

Bloomberg subliniază că secretarul pentru Energie Jennifer Granholm a numit anterior dependența SUA de importurile rusești o „vulnerabilitate” la securitatea națională și economică.

Alocarea fondurilor pentru implementarea planului necesită aprobarea Congresului, se arată în raport.

Un laborator din SUA va crea versiuni ale atomilor care nu au fost înregistrate niciodată pe Pământ

De la carbon la uraniu, de la oxigen la fier, elementele chimice sunt elementele de bază ale lumii din jurul nostru şi ale universului. Prin studierea izotopilor, oamenii de ştiinţă speră să înţeleagă cum au apărut elementele din stelele care explodează.

Prin studierea acestor versiuni, cunoscute sub numele de izotopi, ei speră să obţină noi informaţii despre reacţiile care au creat elementele în interiorul stelelor care au explodat, precum şi să testeze teoriile privind "forţa puternică", una dintre cele patru forţe fundamentale ale naturii, care leagă protonii şi neutronii în nucleul unui atom. De asemenea, instalaţia ar putea produce noi izotopi pentru uz medical.

Atomii sunt compuşi din protoni, neutroni şi eålectroni. Numărul de protoni dictează comportamentul chimic al unui atom şi elementul din care face parte, de exemplu, carbonul are întotdeauna şase protoni, iar aurul 79, în timp ce atomii aceluiaşi element care conţin un număr diferit de neutroni se numesc izotopi.

Deoarece mulţi izotopi sunt instabili şi se dezintegrează rapid, uneori în câteva fracţiuni de secundă, oamenii de ştiinţă au studiat doar o mică parte din cei despre care se crede că există, potrivit The Guardian. „Pe Pământ există 285 de izotopi ai elementelor, dar noi credem că există un potenţial de 10.000 de izotopi pentru elementele până la uraniu", a declarat profesorul Bradley Sherrill, directorul ştiinţific al Facility for Rare Isotope Beams (FRIB) de la Universitatea de Stat din Michigan, care a fost inaugurat oficial pe 2 mai. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel