SUA şi alte ţări părăsesc reuniunea APEC de la Bangkok ca protest contra invaziei Rusiei în Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Reprezentanţi ai Statelor Unite şi altor câteva ţări au părăsit reuniunea miniştrilor comerţului Asia-Pacific la deschiderea ei sâmbătă la Bangkok, pentru a protesta împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, au anunţat mai mulţi oficiali, citaţi de Reuters. 

Reprezentanţi ai Canadei, Noii Zeelande, Japoniei şi Australiei s-a alăturat americanilor părăsind reuniunea Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), au declarat doi oficiali thailandezi şi doi diplomaţi străini.

Acesta a avut loc în timp ce reprezentantul Rusiei luase cuvântul la deschiderea reuniunii de două zile a grupului de 21 de economii.

Citește și - SUA vor să livreze Ucrainei rachete antinavă performante pentru a sparge blocada rusă în Marea Neagră

Casa Albă lucrează pentru a putea furniza Ucrainei rachete antinavă avansate în vederea spargerii blocadei navale a Rusiei, au declarat vineri oficiali de la Washington, citaţi de Reuters, pe fondul îngrijorărilor că arme mai puternice care ar putea scufunda navele de război ruseşti ar intensifica conflictul. 

Ucraina nu face un secret din faptul că doreşte capabilităţi americane mai avansate dincolo de inventarul său actual de artilerie, rachete Javelin şi Stinger şi alte arme. Lista Kievului, de exemplu, cuprinde rachete care ar putea îndepărta marina rusă de porturile ucrainene la Marea Neagră, ceea ce ar face posibilă reluarea transporturilor de cereale şi a alte produse agricole în lumea întreagă.

Responsabili americani, foşti şi actuali, precum şi surse din Congres au menţionat obstacole în calea livrării unor arme mai puternice şi cu rază mai lungă de acţiune în Ucraina, printre care se numără cerinţele de instruire îndelungată a personalului ucrainean, dificultăţi în mentenanţa echipamentului până la îngrijorări că armamentul american ar putea fi capturat de forţele ruse, pe lângă teama de escaladare a conflictului. Vezi știrea aici!

Citește și - Canada interzice comerţul cu bunuri de lux cu Rusia şi sancţionează alte 14 persoane

Canada a anunţat vineri interzicerea comerţului cu bunuri de lux cu Rusia şi a adăugat alte 14 persoane, printre care oligarhi, pe lista de sancţiuni impuse în legătură cu invazia rusă a Ucrainei, relatează AFP. Această interdicţie se înscrie în cadrul măsurilor similare luate de aliaţii săi precum Statele Unite şi Uniunea Europeană şi 'va contribui la atenuarea posibilităţii ca oligarhii ruşi să eludeze restricţiile de pe alte pieţe cu bunuri de lux', a indicat guvernul canadian într-un comunicat. Ce vizează interdicția. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel