SUA sancțiuni Rusia, expulzări. Moscova EXPULZEAZĂ 755 de diplomați americani

Rusia va expulza 755 de diplomaţi americani, ca răspuns la sancţiunile împotriva Moscovei votate săptămâna aceasta de Congresul Statelor Unite, a anunţat duminică preşedintele Vladimir Putin la canalul de ştiri Rossia 24, preluat de AFP.

"Am aşteptat suficient, sperând că situaţia s-ar putea îmbunătăţi", a declarat liderul de la Kremlin. "Se pare că, chiar dacă situaţia se schimbă, asta nu se va întâmpla prea curând", a apreciat el.

Vineri, ministerul rus de externe a anunţat că de la 1 septembrie efectivele ambasadei SUA la Moscova şi ale consulatelor americane din Rusia se va reduce cu 455 de persoane. Putin a precizat că în reprezentanţele diplomatice americane din ţara sa încă mai lucrează peste 1000 de angajaţi. Expulzarea a 755 dintre ei ar urma să reducă efectivul la nivelul celui al diplomaţiei ruse în Statele Unite.

Vineri, Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump va promulga sancţiunile împotriva Rusiei, aşa cum au fost votate aproape în unanimitate marţi în Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA şi joi în Senat, ca reacţie la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Măsurile adoptate de Washington ar putea duce şi la sancţionarea unor firme din Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel