SUA, reforme majore în justiție. Trump, prima reacție

Trump
Trump

Senatul Statelor Unite ale Americii (SUA) a aprobat un vast proiect de lege federală privind reforma în domeniul justiţiei penale, deschizând astfel calea celei mai importante schimbări aduse sistemului judiciar american în ultimele decenii, relatează miercuri AFP.

Proiectul de lege, intitulat First Step Act, vizează îndeosebi atenuarea pedepselor grele în cazul unor delincvenţi, acordarea unei mai mari posibilităţi judecătorilor în stabilirea pedepselor pentru infractorii de grad redus şi ameliorarea condiţiilor de detenţie pentru femei.

America este cea mai bună ţară din lume şi activitatea mea este să mă bat pentru toţi cetăţenii, chiar şi pentru cei care au greşit, a scris pe Twitter preşedintele american Donald Trump după aprobarea proiectului de lege.

Felicitări Senatului pentru adoptarea de către ambele partide a proiectului unei legi istorice privind reforma justiţiei penale, a mai spus Trump.

Proiectul va ajunge la Cameră

Proiectul de lege a fost adoptat cu 87 de voturi pentru şi 12 împotrivă şi va fi supus spre dezbatere Camerei Reprezentanţilor, unde ar urma să fie adoptat rapid.

Preşedintele Camerei, republicanul Paul Eyan, a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să trimită proiectul de lege la biroul lui Trump.

Proiectul de lege nu îi va viza decât pe deţinuţii federali americani, respectiv 180.789 de persoane, potrivit ultimelor cifre oficiale.

La sfârşitul lui 2016, peste 2,1 milioane de persoane erau încarcerate în SUA, potrivit statisticilor guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel