SUA, prima economie a lumii: Mai puține joburi disponibile

Creşterea numărului de locuri de muncă în Statele Unite a fost mai lentă în iulie decât se estima.

Angajatorii americani au creat în iulie un număr mai mic de locuri de muncă faţă de estimări, iar creşterea redusă a salariilor arată o înăsprire a pieţei muncii, în timp ce rata şomajului a scăzut la 3,9%, transmit AP şi Reuters.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 157.000 de noi locuri de muncă, sub cifra de 190.000 de locuri de muncă preconizată de analişti. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în sus şi cifrele pentru lunile mai şi iunie, când au fost create cu 59.000 de locuri de muncă mai multe decât au fost anunţate iniţial. Rata şomajului în SUA a scăzut la 3,9% în iulie, de la 4% în iunie, aproape de nivelul estimat de Rezerva Federală a SUA pentru sfârşitul acestui an.

Lipsa de muncitori

Încetinirea angajărilor nu este probabil rezultatul tensiunilor comerciale care s-au adâncit în ultimele săptămâni, ci mai degrabă al lipsei de muncitori. În prezent, există în SUA aproximativ 6,6 milioane de locuri de muncă neocupate, în special în construcţii şi în industria prelucrătoare. De asemenea, salariul mediu orar, un indicator urmărit cu atenţie de Rezerva Federală a SUA (Fed), a înregistrat în iulie un avans anual de 2,7%, similar cu luna precedentă.

Economiştii susţin că este necesară o creştere a salariului anual de cel puţin 3% pentru ca inflaţia să ajungă la ţinta Fed de 2%. În industrie şi construcţii au fost create 37.000 şi, respectiv, 19.000 de slujbe în iulie, în retail - 7.100 de locuri de muncă - după ce în iunie au fost concediaţi 22.000 de angajaţi.

Vezi și: Cerere ajutor șomaj. Situație nemaiîntâlnită din 1969, în SUA


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel