SUA presiuni pe China pentru adoptarea de sancțiuni împotriva Coreei de Nord

Statele Unite intenționează să preseze mai puternic China pentru implementarea unor noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, a declarat duminică ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, citată de AFP.

Washingtonul va pune presiune nu doar pe Coreea de Nord, ci și pe țările care nu respectă rezoluțiile Organizației Națiunilor Unite și nu aplică sancțiuni împotriva regimului de la Phenian, a declarat Haley televiziunii CBS. China este prima vizată deoarece este parteneră pentru 90% din comerțul nord-coreean, a explicat ambasadoarea. Ea a recunoscut că Beijingul a colaborat deja, dar poate face mai mult pentru a determina Coreea de Nord să renunțe la programele de înarmare nucleară și cu rachete. Într-o altă declarație, la CNN, ea a afirmat că dacă nu se schimbă ceva, "președintele Trump a indicat clar că va lua în considerare relațiile comerciale cu China".

Criza generată de înarmarea Coreei de Nord s-a intensificat pe 4 iulie, când nord-coreenii au testat prima lor rachetă balistică intercontinentală. Obiectivul declarat este de a putea lovi cu arme nucleare teritoriul continental al Statelor Unite.

Joi, ambasadoarea Statelor Unite la ONU anunțase că va prezenta în zilele următoare Consiliului de Securitate o propunere de rezoluție privind Coreea de Nord. "Răspunsul altor țări va fi revelator", a declarat ea duminică pentru rețeaua CBS. "Fie vor să îl țină de mână pe Kim Jong-un, fie vor să fie de partea atâtor țări care știu că această persoană este periculoasă", a arătat ea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel