SUA încearcă să scape de Tik Tok. Ce măsuri se iau împotriva companiei chineze: "Este o mișcare bună pentru America"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Senatul american a votat marți pentru adoptarea unei legi care ar obliga proprietarul chinez ByteDance să renunțe la TikTok în SUA în termen de aproximativ nouă luni sau să se confrunte cu o interdicție.

Măsura, adoptată sâmbătă de Camera Reprezentanților din SUA, a fost determinată de îngrijorarea că China ar putea accesa datele americanilor sau să-i supravegheze cu ajutorul aplicației. Biden a declarat că o va promulga miercuri, potrivit Reuters.

"Aceasta este o mișcare bună pentru America"

"Ani de zile am permis partidului comunist chinez să controleze una dintre cele mai populare aplicații din America, ceea ce a fost periculos", a declarat senatorul Marco Rubio, principalul republican din Comisia pentru Informații. "O nouă lege va impune proprietarului său chinez să vândă aplicația. Aceasta este o mișcare bună pentru America".

"Vom continua să luptăm"

TikTok, care spune că nu a împărtășit și nu ar împărtăși datele utilizatorilor americani cu guvernul chinez, a susținut că legea echivalează cu o interdicție care ar încălca drepturile de liberă exprimare ale utilizatorilor săi din SUA. Compania nu a comentat imediat, dar, în weekend, le-a spus angajaților săi că va merge rapid în instanță pentru a încerca să blocheze legislația.

"Vom continua să luptăm, deoarece această legislație este o încălcare clară a drepturilor primului amendament al celor 170 de milioane de americani de pe TikTok. Acesta este începutul, nu sfârșitul acestui lung proces", le-a transmis TikTok angajaților sâmbătă, într-un e-mail văzut de Reuters.

Senatul a votat cu 79 la 18 în favoarea proiectului de lege care a fost atașat la o măsură care prevede acordarea unui ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari, în principal militar, pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

"Cenzura nu este ceea ce suntem noi ca popor"

Legislația acordă ByteDance 270 de zile pentru a renunța la TikTok, cu o posibilă prelungire de trei luni. Președinta Comisiei pentru Comerț din Senat, democrata Maria Cantwell, a declarat că acest termen este rezonabil.

"Ar trebui să fim foarte clari cu privire la rezultatul probabil al acestei legi. Este de fapt doar o interdicție a TikTok", a spus senatorul democrat Ed Markey. "Cenzura nu este ceea ce suntem noi ca popor. Nu ar trebui să minimalizăm sau să negăm acest compromis". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel