SUA, execuții prin gazare. Decizie controversată a unui stat

Oklahoma intenţionează să devină primul stat american care foloseşte nitrogen pentru execuţii, au anunţat miercuri oficiali locali, care au precizat totodată că a fost reluată aplicarea pedepsei cu moartea după o suspendare de trei ani a acestei practici, relatează dpa.

Noua metodă a fost anunţată într-o declaraţie a procurorului general din Oklahoma, Mike Hunter, şi a directorului Departamentului Închisorilor, Joe Allbaugh.

Metoda de execuţie cu gaz a fost aleasă pentru că este "eficientă, simplu de administrat, uşor de obţinut şi nu necesită proceduri medicale complexe", a spus Hunter.

"Cred în justiţie pentru victime şi familiile lor şi în pedeapsa capitală ca fiind potrivită pentru cei care comit astfel de crime", a adăugat el.

Victimele deţinuţilor de pe culoarul morţii au aşteptat suficient ca să se facă justiţie, a spus Allbaugh.

[citeste si]

Execuţiile în acest stat au fost suspendate după execuţia eşuată a lui Clayton Lockett la 29 aprilie 2014.

Bărbatul, condamnat pentru crimă, a încercat să părăsească patul mobil pe care se afla, gemând de durere şi cu spasme, şi chiar a vorbit, în cele 43 de minute după ce a fost sedat cu injecţia letală. A murit în cele din urmă de un atac de cord.

Pentru implementarea noii scheme ar putea fi nevoie de trei-patru luni, a spus Hunter, la care s-ar adăuga o perioadă de analiză la nivel federal de 150 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel