SUA emit alertă de călătorie la nivel mondial

Departamentul de Stat al SUA a avertizat, luni, că americanii trebuie să fie atenţi la eventuale riscuri de călătorie, în special în perioada sărbătorilor, în urma creşterii nivelului ameninţărilor teroriste în întreaga lume.

Potrivit acestei alerte de călătorie - valabile până pe 24 februarie - informaţii curente sugerează că militanţi din cadrul Statului Islamic, Al-Qaida, Boko Haram şi altor grupări teroriste continuă să plănuiască atacuri în mai multe regiuni.

Autorităţile americane susțin că sunt probabile atacuri teroriste atât timp cât membri SI se întorc din Siria şi Irak, iar alte persoane neafiliate unor grupări teroriste se angajează, de asemenea, în acţiuni violente.

Extremişti au vizat evenimente sportive, spectacole, pieţe în aer liber şi zboruri. În ultimul an au fost comise atacuri în Franţa, Nigeria, Danemarca, Liban, Trcia şi Mali. SI a revendicat responsabilitatea atacului cu bombă comis pe 31 octombrie la bordul unui avion de linie, în Egipt, soldat cu 224 de morţi.

[citeste si]

"Cetăţenii americani este necesar să dea dovadă de vigilenţă atunci când se află în locuri publice sau folosesc mijloace de transport în comun", se arată în alerta emisă de Departamentul de Stat, potrivit Mediafax.

"Fiţi atenţi la ceea ce se întâmplă în imediata apropiere şi evitaţi mulţimile de oameni sau locurile aglomerate. Fiţi deosebit de prudenţi în perioada sărbătorilor, festivalurilor şi evenimentelor", îndeamnă diplomaţia americană.

Departamentul de Stat anunţă că Statele Unite efectuează schimburi de informaţii cu aliaţii în legătură cu ameninţările terorismului internaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel