SUA. Consiliera lui Trump, înregistrare secretă, făcută publică

Bogdan Cotigă / 13 aug 2018 / 09:18 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Descriere foto: Donald Trump

O fostă consilieră de la Casa Albă, Omarosa Manigault Newman a difuzat duminică o înregistrare clasificată ca secretă despre concedierea sa de către şeful de cabinet al acestuia.

'Este o Casă Albă în care toată lumea minte', a afirmat fosta consilieră, care a răspuns de 'Biroul de relaţii publice' până în luna ianuarie, pentru a-şi justifica decizia de a face publice discuţia sa cu John Kelly în camera de criză de la Casa Albă, încălcând astfel protocoalele de securitate, şi conversaţii înregistrate cu Donald Trump. Camera de gestionare a situaţiilor de criză (Situation Room), situată în subsolul Casei Albe, este ultrasecurizată şi aparatele electronice sunt interzise.

Potrivit fostei consiliere, în înregistrarea efectuată în 2017, o voce care ar fi cea a lui John Kelly invocă 'probleme de integritate importante' pentru a-i justifica demiterea. 'Mă conduc în sala de criză, uşile sunt ferecate, îmi spun că nu pot să ies de acolo şi încep să mă ameninţe, să-mi provoace frică, să mă constrângă', a relatat Omarosa Manigault Newman într-un interviu la postul NBC, care a prezentat înregistrarea. 'M-am protejat pentru că este o Casă Albă în care toată lumea minte. Preşedintele minte poporul american, (purtătoarea de cuvânt) Sarah Sanders vine în faţa ţării şi minte zilnic. Trebuie să te protejezi singur, altfel rişti să primeşti 17 lovituri de cuţit în spate', a continuat fosta participantă la emisiunea 'The Apprentice' a lui Donald Trump.

"O angajată nemulțumită"

Preşedinţia americană a reacţionat cu furie la declaraţiile ex-consilierei, calificând-o drept o 'fostă angajată nemulţumită'. 'Însăşi ideea că un membru al personalului poate recurge la un aparat de înregistrare în sala de criză demonstrează un dispreţ flagrant pentru securitatea noastră naţională', a declarat Sarah Sanders într-un comunicat. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24