SUA - China, război comercial. Xi Jinping, apel către Trump: Ar trebui să respecte...

Darius Muresan / 08 noi 2018 / 14:37 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Descriere foto: Donald Trump

Preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat că Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să respecte calea de dezvoltare a Chinei şi interesele sale legitime, relatează Reuters şi Xinhua. 

Potrivit media de stat chineze, preşedintele Xi a mai spus, în cadrul unei întâlniri cu fostul secretar de stat american Henry Kissinger la Beijing, că SUA şi China au o opinie corectă una despre cealaltă în ce priveşte intenţiile strategie. 

Numindu-l pe Kissinger un vechi prieten al poporului chinez, preşedintele Xi a lăudat ''contribuţia istorică'' pe care el a avut-o pentru relaţiile americano-chineze. ''Nu vom uita aceasta'', i-a declarat liderul chinez lui Kissinger. 

În pofida suişurilor şi coborâşurilor, relaţiile americano-chineze au cunoscut în general un progres constant timp de patru decenii, a mai spus preşedintele Xi. 

În opinia liderului chinez, deoarece lumea de astăzi trece prin schimbări fără precedent, ce nu au fost văzute în ultimii o sută de ani, comunitatea internaţională aşteaptă ca relaţiile americano-chineze să continue mai departe în direcţia cea bună. 

''Am convenit cu preşedintele Trump să ne întâlnim la apropiatul summit G20 în Argentina, unde cele două părţi pot avea un schimb aprofundat de opinii privind chestiunile de interes comun'', a afirmat Xi. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22