SUA, atacuri cu drone împotriva unei rețele extremiste

La cel puțin 26 de morți se ridică bilanțul atacului cu drone efectuat luni seara de forțele SUA împotriva rețelei extremiste Haqqani într-o zonă tribală din Pakistan, la frontiera cu Afganistanul vecin, au anunțat marți responsabili locali, citați de AFP.

Un prim bilanț dat publicității luni seara consemna cinci morți.

Atacul a vizat o reuniune a membrilor rețelei Haqqani, acuzată că a ținut ostatică în decurs de cinci ani o familie nord-americană, care a fost eliberată abia săptămâna trecută.

Întâlnirea reprezentanților acestei rețele a avut loc într-un complex dintr-o zonă tribală din Kurram, o regiune îndepărtată de la frontiera cu Afganistanul. Aceste lovituri intervin în timp ce SUA și-au sporit presiunea asupra Pakistanului în ultimele luni pentru a combate Haqqani.

"Prima lovitură a ucis cinci combatanți din rețeaua Haqqani și câteva minute mai târziu o a doua dronă a lansat încă două rachete când insurgenții au sosit să recupereze corpurile din ruine", a declarat un oficial guvernamental din Kurram.

"La ora actuală, 26 de corpuri au fost recuperate, iar cerul continuă să fie brăzdat de drone", potrivit acestuia.

Loviturile, la graniță

Bilanțul și filmul evenimentelor au fost confirmate pentru agenția de presă franceză de un alt oficial pakistanez.

Potrivit celor doi responsabili, loviturile au avut loc la frontiera afgană, o mică parte a complexului vizat aflându-se pe teritoriul afgan.

Haqqani este una dintre cele mai virulente facțiuni ale talibanilor afgani, fiind considerată responsabilă de atacuri sângeroase asupra forțelor NATO și infrastructurii afgane în ultimii ani.

Aceasta este suspectată de mult timp că întreține legături cu serviciile secrete pakistaneze, un factor care a prejudiciat relațiile diplomatice dintre Pakistan și Statele Unite ale Americii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel