SUA, arme de foc. Statistică catastrofală

armament
armament

Aproximativ 75.000 de persoane cu vârste sub 18 ani au ajuns la serviciul de urgenţă în SUA din cauza rănilor provocate de arme de foc în perioada 2006-2014, arată un studiu apărut luni într-o publicaţie a Asociaţiei medicale americane, Jama Pediatrics.

Aceasta înseamnă în medie pe an un număr de aproximativ 8.300 de persoane, potrivit anchetei bazate pe statistici oficiale. Numărul de răniţi cu gloanţe care s-au prezentat la urgenţă a scăzut în primii ani ai perioadei studiate, dar a crescut în 2014 în raport cu 2013. Marea majoritate erau băieţi, cu vârste în medie de puţin sub 15 ani.

Costuri de 2,5 miliarde de dolari

Raportat la populaţia persoanelor sub 18 ani, aceasta înseamnă că 11 copii din 100.000 s-au dus la urgenţă pentru că au fost răniţi de gloanţe. În jumătate din cazuri era vorba de o agresiune, după care urmează accidentele (39 % din cazuri) şi tentativele de sinucidere (2 %). O treime din răniţi au fost spitalizaţi, în timp ce 6 % au decedat. Cercetătorii noteză în fine costul legat de tratamentele pentru aceşti copii: 2,5 miliarde de dolari în nouă ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel