SUA. 1.500 de migranţi, la granița păzită cu armata

Migranți-fotografie-cu-scop-ilustratic
Migranți-fotografie-cu-scop-ilustratic

Mai mult de 1.500 de migranţi din America Centrală au sosit joi în oraşul mexican Tijuana, la graniţa cu Statele Unite, relatează AFP. În cursul dimineţii, 22 de autobuze având fiecare la bord circa 50 de migranţi au ajuns la intrarea în acest oraş situat în statul mexican Baja California, adăugându-se celor aproximativ 800 de migranţi din America Centrală sosiţi în grupuri mici începând de duminică.

Alţi 3.000 de migranţi se îndreptau joi la bordul unor autobuze în direcţia acestui oraş unde ar urma să sosească în cursul serii. SUA au desfăşurat circa 5.800 de militari la frontiera americano-mexicană, a declarat joi comandantul misiunii, locotenentul-general Jeffrey Buchanan, pentru Reuters. Marţi, autorităţile americane au închis parţial, cu baricade şi sârmă ghimpată, posturile de frontieră San Ysidro şi Otay Mesa, care duc în California.

Decretul lui Trump

Pe 9 noiembrie, preşedintele american Donald Trump a semnat un decret care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de către persoane care au traversat ilegal frontiera cu Mexicul, pentru a încerca să-i descurajeze pe migranţii din America Centrală să-şi continue călătoria. Caravana cu migranţi, care a plecat din Honduras pe 13 octombrie, a ajuns la 7.000 de persoane, potrivit unor date ale ONU. Dar mulţi dintre ei au renunţat la călătorie sau s-au desprins din grupul principal. Alte două caravane, fiecare cu câte 2.000 de persoane, au luat de asemenea calea către SUA, pornind din America Centrală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel