SUA, intervenţie militară. Senatul, apel către Donald Trump

Mihai Ciobanu / 14 Martie 2019 / 07:35 Salveaza PDF Comentarii
Soldati
Soldati

Senatul american, controlat de republicani, i-a dat o nouă lovitură preşedintelui Donald Trump aprobând o rezoluţie care îl îndeamnă să înceteze întregul sprijin american acordat coaliţiei saudite în războiul din Yemen, cu excepţia cazurilor autorizate oficial de Congres. 

Textul a primit 54 de voturi pentru şi 46 de împotrivă, cu sprijinul a şapte republicani. El urmează să fie aprobat de camera inferioară, unde va fi votat pentru că o rezoluţie similară a primit recent o largă majoritate de voturi. Textul nu va merge mai departe, deoarece preşedintele republican, Donald Trump, va face uz de dreptul său de veto, a anunţat miercuri Casa Albă, declarând că se "opune cu fermitate" acestei rezoluţii "superficiale", relatează AFP. 

Aceasta va reprezenta însă o umilinţă pentru preşedintele american, constrâns să recurgă la veto-ul prezidenţial în timp ce republicanii sunt majoritari în Senat (53 de mandate din totalul de 100). În plus, Donald Trump se află sub ameninţarea unui alt vot sancţiune în Senat, joi, când camera superioară va trece la votul final asupra unei rezoluţii democrate cerând să pună capăt finanţării de urgenţă a zidului pe care îl construieşte la frontiera cu Mexicul. Şi în acest caz, el a promis că va face uz de dreptul său de veto, o premieră de la instalarea sa la Casa Albă în ianuarie 2017.

Vezi şi: Infotrafic. Accidente rutiere, restricţii de circulaţie

Summitul european al regiunilor şi oraşelor, la Bucureşti

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26