Stupefacție în Franța după alegerile municipale

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Un consilier municipal al Frontului Național, ales luna trecută în orașul Clermont-Ferrand, este un criminal care a fost închis timp de șapte ani în spitale de psihiatrie, conform ziarului local La Montagne.

Dezvăluirile despre trecutul întunecat al lui Eric Assad, în vârstă de 59 de ani, o pun într-o ipostază stânjenitorare pe Marine Le Pen, care pretinde că a "curățat" partidul de extremă-dreapta de la plecarea din funcția de președinte a tatălui său, Jean-Marie Le Pen.

Ziarul local La Montagne a dezvăluit că Assad a împușcat mortal un student și a rănit alți doi oameni într-o serie de atacuri în Belle-Île, o insulă din coasta sudică a Marii Britanii, în 1979, scrie The Independent.

Bărbatul a fost acuzat de omor și tentativă de omor, dar nu a fost judecat niciodată pentru că o instanță a decis, în 1983, că acesta suferea de demență când a lansat atacurile. Rapoartele medicale arată că el nu era "responsabil pentru acțiunile sale" pentru că fusese înfuriat de o trădare în dragoste.

Assad a petrecut șapte ani în spitale de psihiatrie, la un moment dat evadând pentru un an.

Frontul Național, care a obținut un procent istoric la alegerile municipale, spune că Eric Assad nu a vorbit despre trecutul său cu partidul și nu are antecedente penale. "Dacă am fi știu, i-am fi sugerat să rămână în umbră", spune fostul vicepreședinte al FN , Bruno Gollnisch.

Filiala locală a FN spune că Assad s-a arătat dispus să demisioneze și că se gândește ce hotărăre să ia în cazul lui.

Marine Le Pen a preluat conducerea partidului de la tatăl său în urmă cu doi ani, când a început un proces de îndepărtare a membrilor bigoți, antisemiți sau neonaziști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel