EXCLUSIV  Strasbourg, atac. Grapini, dezvăluiri după atentat: Ce se întâmplă în PE

Vlad Manolache / 12 dec 2018 / 11:46 Salveaza PDF Comentarii

Strasbourg, atac/ Maria Grapini a vorbit, pentru DC News, despre starea momentului în Parlamentul European, după o noapte de coșmar.

Strasbourg, atac/ Maria Grapini a descris emoțiile din PE și ce s-a întâmplat în clădire din momentul în care ușile au fost blocate. Atacul armat din Strasbourg a creat neliniști în rândul europarlamentarilor. 

Parlamentul, deschis la ora 03:00

 

"Încep să fiu neliniștită de modul în care sunt pregătite statele membre în situații de acest gen dacă după atâtea ore nu a fost găsit atacatorul. Până la urmă sunt oameni nevinovați puși în pericol. Azi dimineață la ora 3.00 s-a deschis Parlamentul pentru a pleca, cine mai avea curajul, spre case, spre hotelurile în care sunt cazați. Foarte mulți însă au rămas să doarmă în birouri. Și asistenții mei au dormit acolo. (...) S-au asigurat ceva alimente și apă.

În plenară suntem grupați pe țări. Prima dezbatere o avem acum cu președintele Ciprului pentru că și acolo avem un subiect tensionat, dar parcă lumea nu mai e racordată la ce avem de făcut astăzi pentru că se gândește că mai avem de traversat două zile orașul, fiecare pe unde suntem cazați. Controalele pe șosele sunt intensificate, se ajunge greu oriunde, la aeroport s-au pus controale suplimentare. Vom vedea ce va fi astăzi pentru că lumea se va liniști când se va anunța că a fost prins acest atactor", a declarat Maria Grapini.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27