Descoperire despre urșii panda

Spre deosebire de urşii panda gigant care trăiesc în vremurile noastre în munţii din sud-vestul Chinei şi se hrănesc exclusiv cu bambus, strămoşii dispăruţi ai acestor animale aveau, probabil, un regim alimentar mai variat, similar altor mamifere, potrivit unui studiu citat vineri de EFE.

 'Este în mod general acceptat că urşii panda gigant s-au hrănit exclusiv cu bambus în urmă cu 2 milioane de ani, dar rezultatele noastre demonstrează contrariul', a explicat Fuwen Wei, de la Academia Chineză de Ştiinţe, autorul studiului publicat în revista Current Biology. Pentru realizarea cercetării, Fuwen şi echipa lui au studiat izotopi de colagen osos de la urşii panda moderni şi mostre prelevate de la fosilele a 12 exemplare ale strămoşilor acestor animale, culese din siturile arheologice din sudul şi sud-vestul Chinei. Compararea datelor a relevat că izotopii celor două categorii sunt diferiţi, fapt ce sugerează diferenţe în obiceiurile lor alimentare.

Două etape de evoluție


Strămoşii giganţi aveau un regim alimentar mai variat, similar celorlalte mamifere contemporane cu aceştia şi, probabil, nu se hrăneau doar cu bambus, au concluzionat cercetătorii. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că obiceiurile alimentare ale strămoşilor urşilor panda au evoluat în două faze. În prima fază, au devenit omnivori şi au început să mănânce vegetale, iar în a doua fază, au început să se hrănească exclusiv cu bambus. Degetul mare s-a dezvoltat în mod special pentru a putea prinde tulpinile şi a culege mai bine frunzele şi mugurii. Cercetătorii studiază în continuare pentru a afla exact când s-a produs această trecere exclusivă la alimentarea cu bambus, intenţionând să analizeze fosile de strămoşi panda din epoci diferite din ultimii 5.000 de ani.

VEZI ȘI:

VIDEO Baby Panda: Eveniment la Zoo Malaezia

Tu reuşeşti să găseşti ursul panda din imagine?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel