Stoltenberg: NATO pregătește decizii pentru un sprijin mai robust pentru Ucraina

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

NATO dorește să creeze abordări care vor face sprijinul pentru Ucraina "mai robust și mai previzibil”. Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak la Varșovia, marți.

"În cadrul NATO, ne ocupăm acum de modalitățile de consolidare a sprijinului nostru pentru Ucraina, într-o manieră mai robustă și mai previzibilă, inclusiv printr-un angajament financiar pe termen lung," a declarat Stoltenberg, notează Ukrinform.

El a subliniat că Regatul Unit a adoptat un pachet mare de ajutor pentru Ucraina, ceea ce arată că Londra joacă un rol semnificativ în sprijinirea Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse. A adăugat că în acest weekend, Camera Reprezentanților din SUA a aprobat și ea un alt pachet de ajutor pentru Kiev, iar miniștrii apărării țărilor NATO au convenit recent să întărească și mai mult apărarea antiaeriană a Ucrainei.

"Livrarea unui alt sistem Patriot de către Germania este iminentă, iar alte state aliate și-au asumat angajamente concrete în acea întâlnire NATO, cu livrări așteptate în curând," a declarat Stoltenberg.

Potrivit lui, deciziile luate astăzi vor avea consecințe pentru generațiile viitoare. De asemenea, el a menționat că Rusia primește sprijin pentru războiul său de agresiune din partea Chinei, Iranului și Coreei de Nord.

"Aceasta ne reamintește că securitatea nu este regională, securitatea este globală. Și trebuie să lucrăm cu partenerii noștri cu mentalitate asemănătoare din întreaga lume pentru a conserva și proteja securitatea transatlantică," a spus Stoltenberg.

El a adăugat că NATO este o alianță defensivă care nu caută conflict cu Rusia. În același timp, a subliniat că NATO intenționează să asigure siguranța persoanelor care locuiesc pe teritoriul țărilor NATO.

"Cele 10.000 de trupe NATO staționate aici, în Polonia, transmit un mesaj clar că NATO va proteja și apăra toți aliații," a spus Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel