Ştirile zilei, 28 august 2022. Vezi aici tot ce se întâmplă în lume

Fotografie de la Porapak Apichodilok, Pexels
Fotografie de la Porapak Apichodilok, Pexels

Iată cele mai importante ştiri ale zilei de 28 august 2022. 

În India au avut loc proteste împotriva deciziei guvernului de a elibera 11 bărbaţi condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru violul în grup al unei femei musulmane, Bilkis Bano. 14 membri ai familiei acesteia au fost, de asemenea, ucişi în timpul revoltelor religioase din statul Gujarat, din 2002. Bărbaţii au fost eliberaţi după ce au executat 15 ani de închisoare. Protestatarii au scandat sloganuri, cerând guvernului să anuleze decizia de a elibera violatorii, scrie Rador. 

Proteste masive în Argentina 

Mii de protestatari au ieşit pe străzi în Argentina în sprijinul vicepreşedintei Cristina Fernandez de Kirchner, care neagă acuzaţiile de corupţie pe care i le aduc procurorii. Aceştia s-au adunat în faţa casei sale din capitala Buenos Aires, dărâmând bariere şi ciocnindu-se cu poliţia. Cel puţin cinci ofiţeri de poliţie au fost răniţi, iar patru protestatari au fost arestaţi, relatează presa locală. Procurorii cer ca fosta preşedintă să primească 12 ani de închisoare şi să i se interzică ocuparea de funcţii publice. Kirchner, în vârstă de 69 de ani, este acuzată că a fraudat statul şi că a fost implicată într-o schemă de deturnare a fondurilor publice în timp ce a ocupat funcţia de preşedinte, între 2007 şi 2015. 

Inundaţiile au devastat Pakistanul

Pakistanul solicită asistenţă internaţională suplimentară, după ce inundaţiile au făcut ravagii în întreaga ţară. SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite şi alte state au oferit sprijin după dezastrul sezonului musonic, dar sunt necesare mult mai multe fonduri, a declarat un oficial al Ministerului de Interne pentru BBC. Peste 1.000 de persoane au murit şi milioane au fost strămutate din luna iunie, a spus Salman Sufi. El a subliniat că guvernul pakistanez face tot ce îi stă în putere pentru a ajuta oamenii.

Japonia sprijină financiar Africa 

Japonia a alocat un sprijin financiar în valoare de 30 de miliarde de dolari, pentru următorii trei ani, în scopul de a promova dezvoltarea în Africa. Premierul nipon, Fumio Kishida, a declarat că ţara sa va creşte împreună cu continentul african, prin iniţiative ce se vor concentra asupra oamenilor. Criticii au acuzat China, a cărei influenţă a crescut în Africa, de îndatorarea ţărilor sărace, prin proiectele sale de investiţii.

Un nou atac în Zaporojie 

Forţele aeriene ruse au lovit magazinele de prezentare ale fabricii Motor Sich din regiunea Zaporijjia, în sudul Ucrainei, fabrică unde se repară elicoptere, informează agenţia rusă de ştiri RIA, care citează ministerul rus al apărării. Forţele ruse au distrus şi unităţile de stocare de combustibil din regiunea ucraineană Dnipro, care alimentează armata ucraineană din regiunea Donbas, informează agenţia rusă de ştiri Interfax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel