Ştirile dimineții - sinteză, 16 octombrie 2018, sport

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de marți, 16 octombrie 2018.

* Noul antrenor al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Mircea Rednic, a declarat luni, cu prilejul prezentării sale oficiale, că echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare nu va retrograda, ci va juca în play-off-ul Ligii I. 'Mulţumesc că v-aţi gândit la mine, imediat am acceptat. Prefer să fiu un om fără demnitate sau fără onoare, cum s-a zis, şi să vin să ajut clubul într-o situaţie complicată. Eu cred că nu e vorba de onoare, ci de respect faţă de un club care mi-a dat atâtea satisfacţii, care m-a ajutat să devin fotbalist, om şi antrenor. Dacă noi nu spunem da, cine să o facă? Am văzut duşmanii cum se bucurau că Dinamo va retrograda. Dinamo nu va retrograda, Dinamo va juca în play-off, a declarat Rednic în conferinţa de presă de la Săftica.

* Jucătorii portughezi Alves Miranda Jailton Kuca şi Pedro Manuel da Silva Moreira sunt începând de luni componenţi ai echipei din Liga 1, FC Hermannstadt, cei doi semnând contracte valabile până la finalul sezonului 2018/2019, cu posibilitate de prelungire, informează un comunicat al clubului sibian. În vârstă de 29 de ani, Kuca s-a născut în Insulele Capului Verde şi are dublă cetăţenie. El evoluează pe postul de aripă stânga şi are în palmares 17 selecţii şi două goluri în naţionala de seniori a Insulei Capului Verde. Pedro Moreira are tot 29 de ani şi este mijlocaş central. În palmaresul său figurează zece meciuri în echipa naţională de tineret a Portugaliei. Moreira este la prima experienţă în afara ţării sale natale.

* Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă fără drept de apel de kazaha Iulia Putinţeva, cu 6-2, 6-0, luni seara, în prima rundă a turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 932.866 dolari. Begu (28 ani, 53 WTA) s-a înclinat după 67 de minute în faţa unei adversare de 23 de ani, care ocupă locul 48 în clasamentul mondial. Tot luni, Mihaela Buzărnescu a fost întrecută de belarusa Aleksandra Sasnovici cu 6-3, 6-4.

* Perechea alcătuită din românca Irina Bara şi Xenia Knoll (Elveţia) a fost învinsă de cuplul Vera Lapko (Belarus)/Mandy Minella (Luxemburg), cu 6-7 (2), 6-3, 10-6, luni, în primul tur al probei de dublu la turneul de tenis de la Luxemburg (WTA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Bara şi Knoll, favoritele numărul trei, vor primi un cec de 774 euro şi un punct WTA la dublu.

* ACSH Gheorgheni a fost învinsă de echipa maghiară Fehervari Titanok cu scorul de 6-2 (0-0, 6-1, 0-1), luni, la Szekesfehervar, într-un meci din Erste Liga la hochei pe gheaţă. Harghitenii au suferit al treilea eşec consecutiv în competiţie şi al zecelea în 13 partide disputate în Erste Liga.

* ASC Corona Braşov a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 5-1 (0-0, 3-1, 2-0), luni, în deplasare, la Târgu Secuiescu, într-un meci din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă. Jereme Tindler (2), Pavlo Borisenko, Zoltan Molnar şi Roberto Gliga au marcat pentru Corona, în timp ce golul de onoare al steliştilor a fost înscris de Oleg Zadoienko.

* Selecţionata Angliei a învins formaţia Spaniei cu scorul de 3-2, luni seara, la Sevilla, într-o partidă din Liga Naţiunilor la fotbal, după ce oaspeţii au condus cu 3-0. Golurile marcate de Raheem Sterling (16, 38) şi Marcus Rashford (30) au făcut ca echipa antrenată de Gareth Southgate să aibă la pauză un scor de forfait. Spania a încercat să revină după pauză, dar nu a reuşit să marcheze decât de două ori, prin Francisco Alcacer (59) şi Sergio Ramos (90+8). Anglia şi-a luat revanşa după eşecul cu 1-2 de pe teren propriu în faţa ibericilor.

* Atacantul Patrick Cutrone va fi jucătorul echipei AC Milan până în 2023, el semnând luni prelungirea contractului. Marea speranţă a fotbalului italian, Cutrone, 20 de ani, şi-a extins contractul cu încă cinci ani şi va primi 1,1 milioane euro pe sezon. Nominalizat pentru trofeul Kopa, care va fi decernat celui mai bun jucător sub 21 de ani, Patrick Cutrone a evoluat în acest sezon de şase ori în tricoul rossonero, marcând trei goluri.

* Fostul mare atlet Usain Bolt, care vrea să devină fotbalist profesionist şi este testat de echipa australiană Central Coast Mariners, are ofertă de la un club din Europa, a anunţat cotidianul The Daily Telegraph, care nu dezvăluie numele grupării interesate de starul jamaican. Potrivit ziarului, Central Coast Mariners trebuie să se mişte repede dacă nu vrea să-l piardă pe Bolt, care este dorit de o echipă din Europa, care îi oferă un contract de doi ani şi jumătate. Este vorba de o formaţie din sudul Europei, cumpărată recent de investitori ambiţioşi şi care îşi propune calificarea în Liga Campionilor. Site-ul tuttomercatoweb.com scrie că este vorba de clubul italian AC Milan. Bolt şi prestigiosul club italian au în comun faptul că sunt sponsorizaţi de firma Puma.

* Toţi iubitorii fotbalului au regretat absenţa Squadrei Azzurra de la Cupa Mondială 2018, a asigurat luni preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, în vizită la Roma când Federaţia italiană de fotbal (FIGC) împlineşte 120 de ani, scrie presa din Peninsulă. 'Ştiu ce uriaşă dezamăgire aţi trăit când nu v-aţi calificat la ultimul Mondial. Nu doar italienii au suferit însă din cauza absenţei voastre, ci toţi iubitorii fotbalului. Pentru ca asta să nu se repete, trebuie să luaţi imediat decizii. Este nevoie de investiţii în infrastructură. Un stadion nou nu este o cheltuială, ci o investiţie rentabilă, cum a înţeles primul prietenul meu Andrea Agnelli. Nu se poate trăi doar din trecut, iar investiţiile în infrastructură v-ar permite să aveţi mai multe şanse pentru candidaturile viitoare (la organizarea unor turnee finale - n .r). Aveţi susţinerea necondiţionată a UEFA: credem în voi, în conducătorii voştri şi în fotbalul vostru', a declarat Ceferin.

* 'Fotbalul este un sport jucat cu mintea', a declarat pentru France Football mijlocaşul lui Real Madrid, Luka Modric, vicecampion mondial în acest an cu naţionala Croaţiei şi unul dintre favoriţii la câştigarea Balonului de Aur. 'Există echipe care arată că se poate, în acelaşi timp, să câştigi şi să faci spectacol. Sunt mai multe feluri de a înţelege fotbalul, dar cred că e în continuare posibil să amesteci cele două. Chiar astăzi, când condiţia fizică a jucătorilor este mai bună ca oricând, mai e loc pentru talent şi tehnică. Şi va fi întotdeauna astfel fiindcă fotbalul este un sport jucat cu mintea. Oricâtă forţă fizică ar fi, există un lucru care se numeşte inteligenţa fotbalistică, inteligenţa jocului, care va fi mereu esenţială. Fizicul nu va înlocui niciodată inteligenţa', a spus Modric, care este un fotbalist scund.

* Un poliţist francez care a fost bătut cu sălbăticie de huligani germani în 1998, la Cupa Mondială care a avut loc în acel în Franţa, va fi distins cu Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania, scrie DPA. Daniel Nivel, acum în vârstă de 63 de ani, a rămas cu un handicap permanent în urma leziunilor grave suferite. El va primi singura decoraţie federală a Germaniei marţi seara, înaintea partidei dintre Les Bleus şi Mannschaft, din Liga Naţiunilor, care va avea loc la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel