Mai mulți cercetători de la Universitatea din Aberdeen, coordonați de dr. David Lusseau, au finalizat un studiu de 10 ani, în urma căruia s-a descoperit că multe specii de animale dezvoltă rețele de socializare, asemănătoare ”Facebook”, în cadrul cărora sunt adunate și transmise date despre mediul social.
Etologii au supus studiului comportamente ale delfinilor, balenelor, primatelor şi ungulatelor și au concluzionat că animalele organizează întâlniri în cadrul cărora adună informaţii pentru a putea lua decizii.
Dr. David Lusseau a explicat cât de multe asemănări există între specii, privind comportamentul. "Reţelele sociale funcţionează la fel la toate speciile, diferenţele fiind foarte mici la nivelul structurii. De exemplu, faimosul concept al celor şase grade de separare (ideea conform căreia orice persoană este legată de o altă persoană de pe Pământ printr-o cunoştinţă comună) este valabil în întreg regnul animal. Studiile noastre pe diferite populaţii de animale au arătat că "efectul de lume mică" este răspândit în lumea animală. De asemenea, există întâlniri create special pentru a aduna informaţii, la care iau parte specii diferite", a explicat Lusseau, informează AFP.
Animalele adună și împărtășesc informații legate de mâncare, inamici, habitat, riscuri diferite, funcție de specii și populații, un exemplu elocvent fiind rețeaua socială întâlnită la delfini. Un delfin poate deveni oricând un lider, numai dacă are cunoștințe despre un anumit context, mai multe comparativ cu ceilalți membri ai grupului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu