STB, călătorii gratuite. Cine sunt beneficiarii

Transport public
Transport public

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a hotărât oferirea transportului gratuit pentru noi categorii de persoane. 

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, miercuri, două proiecte de hotărâre în baza cărora elevii din învăţământul preuniversitar şi însoţitorii pensionarilor cu domiciliul stabil în Capitală vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti (fostă RATB).

În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că faţă de forma iniţială a proiectului, care prevedea gratuitate doar pentru elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu care frecventează cursurile în Bucureşti, facilitatea a fost extinsă şi pentru elevii claselor XI-XII. CGMB a adoptat un amendament în acest sens.

Consilierul municipal PMP Lucian Iliescu a propus ca legitimaţia pentru transport gratuit să fie acordată elevilor doar în baza unei adeverinţe care să ateste prezenţa la cursuri, dar propunerea sa nu a întrunit voturi suficiente pentru a fi adoptată.

Când intră în vigoare

Conform celui de-al doilea proiect, se va acorda gratuitate pentru un însoţitor/călătorie pentru fiecare pensionar cu domiciliul stabil în municipiul Bucureşti pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Capitalei. Însoţitorul va beneficia de transport gratuit doar dacă pensionarul pe care îl însoţeşte are vârsta minimă de 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor şi deţine un card de transport destinat călătoriilor cu însoţitor.

Aceste cheltuieli sunt eligibile la calculul compensaţiei acordate de Primăria Bucureşti, aferentă serviciului public de transport, conform Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului de Transport Public de Călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov cu Societatea de Transport Bucureşti STB SA.

Hotărârile urmează să intre în vigoare în termen de 60 de zile de la aducerea la cunoştinţă publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel