Statul german îşi revizuieşte opţiunile privind participaţia de 15% deţinută la Commerzbank

Germania caută un consilier extern pentru a evalua opţiunea pentru participaţia deţinută la a doua mare bancă listată, Commerzbank, arată oferta publică de licitaţie publicată săptămâna aceasta, transmite Reuters.

Berlinul, prin Autoritatea financiară federală, care supervizează investiţiile statului, a postat o ofertă publică privind găsirea unui expert financiar "pentru consultaţii legate de participaţia deţinută la Commerzbank".

Statul german este cel mai mare acţionar al băncii, cu o participaţie de aproximativ 15%.

În această perioadă acţiunile băncii sunt aproape de cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, după eşecul proiectului de fuziune cu rivala Deutsche Bank.

Vineri, Ministerul de Finanţe a anunţat că va căuta un consilier extern pentru a evalua modelul de afaceri al Commerzbank şi pentru "a iniţia recomandări strategice privind gestionarea participaţiei deţinute de stat".

În timpul crizei financiare din 2008/2009, Guvernul german a intrat în acţionariatul Commerzbank, achiziţionat participaţia la un preţ de aproximativ 26 de euro per titlu. 

Vineri, acţiunile Commerzbank înregistrau un declin de 1,74%, la 5,30 euro, aproape de cel mai scăzut nivel, înregistrat în august 2016.

În prezent, conducerea Commerzbank lucrează la un nou plan strategic care urmează să fie prezentat până la sfârşitul anului. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27