Urmărește emisiunea live


Statistică Marea Britanie: Număr URIAȘ de atentate dejucate

Serviciile de securitate britanice au dejucat 18 atentate pe teritoriul Marii Britanii începând din anul 2013, dintre care cinci după atacul din centrul Londrei comis pe 22 martie în acest an, relatează joi BBC, citând surse oficiale din domeniul securității, potrivit Agerpres.

În prezent, serviciile de securitate interne britanice (MI5) desfășoară 500 de investigații, care vizează 3.000 de indivizi.

"Atunci când foste persoane de interes prezintă suficient risc de reimplicare în terorism, MI5 poate lua în considerare redeschiderea investigației, dar acest proces se bazează în mod inevitabil pe o evaluare profesională dificilă bazată pe informații parțiale, au explicat sursele citate.

Downing Street 10, Ministerul de Interne britanic și poliția nu au făcut comentarii legate de datele publicate de BBC, dar premierul Theresa May a anunțat că îl va aborda pe președintele american Donald Trump în legătură cu scurgerile de informații din ancheta efectuată de autoritățile britanice după atentatul comis luni seară la Manchester și soldat cu 22 de morți și cel puțin 60 de răniți. Cei doi lideri se află joi la Bruxelles pentru a participa la summitul NATO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel