Starul Hollywood, Jesse Eisenberg, aplică pentru cetățenia poloneză: Vreau să ajut relațiile polono-evreiești

FOTO: Dave Allocca/Starpix/INSTARimage via Reuters Connect / jesse eisenberg
FOTO: Dave Allocca/Starpix/INSTARimage via Reuters Connect / jesse eisenberg

Actorul de la Hollywood Jesse Eisenberg, ai cărui strămoși erau evrei din Polonia, a dezvăluit că a aplicat pentru cetățenia poloneză. El spune că simte o legătură puternică cu țara – unde a fost filmat unul dintre filmele ce urmează să apară – și dorește să ajute la îmbunătățirea relațiilor polono-evreiești.

În acest an, va fi lansat filmul „A Real Pain” – scris, regizat și produs de Eisenberg. Filmul spune povestea a doi veri americani – jucați de Eisenberg și Kieran Culkin – care fac un tur al Poloniei după moartea bunicii lor, o supraviețuitoare a Holocaustului.

Eisenberg a dezvăluit anterior că o mare parte din film se bazează pe istoria propriei sale familii, care a provenit din orașul Krasnystaw, în sud-estul Poloniei, notează Notes from Poland.

Întregul film a fost realizat în Polonia, cu o scenă chiar filmată într-un apartament din care a fugit familia sa. Alte părți au fost filmate în fostul lagăr de concentrare și exterminare german de la Majdanek și la memorialul Revoltei Ghetoului din Varșovia.

Vorbind luna aceasta cu radiodifuzorul polonez TVN, Eisenberg a spus că „la începutul anilor douăzeci, am devenit obsedat de Polonia pentru că voiam să mă conectez cu ceva mai mare decât mine. Eram în America și mă simțeam puțin izolat de lume”. Prima sa vizită în țară a avut loc în 2007.

Actorul a declarat pentru TVN că a obținut deja un PESEL, numărul național de identificare al Poloniei. „Acum aștept doar să primesc cetățenia”, a adăugat el.

Eisenberg, care a fost nominalizat la Oscar pentru rolul său ca Mark Zuckerberg în filmul "The Social Network" din 2010, spune că odată ce va primi cetățenia, dorește să petreacă mai mult timp în țară cu soția sa, Lisa Bruce – care de asemenea are rădăcini în Polonia – și fiul său.

„Simt o legătură puternică cu această țară și simt că istoria evreilor și a polonezilor a fost întrețesută, și cred că acest lucru este greșit reprezentat de mulți evrei americani”, a continuat Eisenberg. „Aș dori să ajut la repararea relațiilor polono-evreiești.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel