Starea lui Schumacher s-a îmbunătăţit, dar rămâne critică

schumacher
schumacher

Medicii din Grenoble care se îngrijesc de Michael Schumacher spun că starea fostului campion mondial la Formula 1 s-a îmbunătăţit după o a doua operaţie efectuată noaptea trecută. Aceştia subliniază însă că este prematur să aprecieze evoluţia sănătăţii germanului, notează Deutsche Welle.

Medicii au declarat, marţi, că l-au operat pe fostul campion noaptea trecută, cu acordul familiei sale, şi că au constatat semne pozitive.

"Am rămas surprinşi de îmbunătăţirea de ieri şi de aceea am considerat că putem avea ceva timp care să ne permită intervenţia de ieri. Nu putem face însă previziuni despre starea sa. Este stupid să vorbim de pronosticuri şi despre ceea ce se va întampla", a spus echipa medicală, citată de AFP.

"Am eliminat un hematom care era pe creier în partea dreapta. Starea pacientului ne-a permis luni seara să facem această operatie. Am introdus şi un dispozitiv care scade presiunea intracraniană. Scanerul de marţi a arătat că intervenţia a fost foarte bine făcută. Însă am observat noi leziuni pe creier pe care trebuie să le supraveghem", mai precizează medicii.

Schimacher a fost dus la spitalul de Grenoble după ce a fost victima unui accident grav la schi. Fostul pilot de Formula 1, de altfel un schior experimentat, se dădea pe o pârtie din afara pistei de la Meribel împreună cu fiul său, când a căzut şi a lovit o stâncă.

Michael Schumacher, care urmează să împlinească 45 de ani pe 3 ianuarie, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel