Spitalul poate dăuna sănătății. Îmbolnăvește 80 de mii de pacienți pe zi

spital chirurgi
spital chirurgi

Aproximativ 80.000 de pacienţi din Europa se luptă zilnic cu o infecţie pe care au contractat-o în spital, adesea atunci când se aflau la terapie intensivă, potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Deşi unele dintre aceste infecţii pot fi tratate cu uşurinţă, altele, precum MRSA sau alte bacterii rezistente la antibiotice, pot fi fatale sau pot afecta foarte grav sănătatea pacienţilor, fiind nevoie de mai multe luni de spitalizare şi îngrijiri medicale scumpe pentru a le combate.

Potrivit sondajului realizat de ECDC, în fiecare zi, unul din 18 pacienţi din spitalele europene se luptă cu cel puţin o infecţie dobândită în spital, ceea ce înseamnă circa 3,2 milioane de pacienţi pe an. Sondajul ECDC a acoperit 1.000 de spitale din 30 de ţări europene. Cea mai mare rată a infecţiilor contractate în spital (19,5%) se înregistrează în rândul pacienţilor internaţi la terapie intensivă.

Cele mai des întâlnite infecţii sunt cele ale căilor respiratorii, precum pneumonia, şi cele ale sângelui. Acestea sunt adesea cauzate de bacteriile Klebsiella pneumoniae şi E. coli, care au demonstrat abilitatea de a dezvolta rezistenţă la unele din cele mai puternice antibiotice. Şi infecţiile locale dobândite în urma intervenţiei chirurgicale, precum şi cele ale tractului urinal sunt des întâlnite, multe dintre acestea fiind, de asemenea, rezistente la antibiotice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel