Urmărește emisiunea live


Spitalul de Arși, decapitat. Încă 5 medici au fost arestați

În dosarul silicoanelor de la Spitalul de Arși, magistrații Curții de Apel București au decis, marți, reținerea pentru 30 de zile a încă șase cadre medicale. Decizia CAB este definitivă. Cele șase cadre medicale trebuie să se prezinte imediat la cea mai apropiată secție de Poliție pentru punerea în aplicare a mandatelor de arestare. 

Managerul spitalului, Vitalie Stan, şeful Secţei de Chirurgie Plastică, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Elena Cristina Isac, precum şi Carmen Florea, angajată a unei clinici private, au fost reţinuţi în 25 aprilie.

Medicul Stan Vitalie, managerul Spitalului de Arși din Capitală, alături de șeful secției de Chirurgie Plastică, Nicolae Antohi, și medicul Cristina Isac au fost aduși marți dimineața la instanță, ședința desfășurându-se cu ușile închise.

Timp de patru ore, medicii au încercat să-i convinga pe judecători să-i lase în libertate, spunând că sumele încasate nu de ei nu pot fi considerate mită, pentru ca ar fi fost fiscalizate prin cabinetele proprii, iar Spitalul de Arși ar fi câștigat bani de pe urma acestor operații.

La 27 aprilie, Vitalie Stan, Nicolae Antohi şi Elena Cristina Isac au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalul Bucureşti.

În cazul celorlalţi şapte reţinuţi pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar. Decizia Tribunalului Capitalei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: Cum s-au dat în gât medicii de la Spitalului de Arși

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţiile formulate de Vitalie Stan, Nicolae Antohi şi Elena Cristina Isac, astfel că aceştia rămân în detenţie.

Tot în arest vor ajunge Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu, Aurelia Isac şi Carmen Florea, în cazul cărora instanţa a admis contestaţia făcută de procurori.

Astfel, singurul medic care va fi cercetat în libertate este Ioan Costică Ghiţă Plujdescu.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.

Citește și: Stenograme din dosarul Spitalului de Arși: Vaginoplastia, 800 de euro

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel