SPITAL din România, împrejmuit cu GARD ELECTRIC. Motivul deciziei

SPITAL din România, împrejmuit cu GARD ELECTRIC. Motivul deciziei / Foto: Pixabay
SPITAL din România, împrejmuit cu GARD ELECTRIC. Motivul deciziei / Foto: Pixabay

Un spital din România este împrejmuit cu gard electric. Vezi în articol de ce a fost luată o asemenea decizie.

Un spital din România a fost împrejmuit cu gard electric. Medicii din Miercurea Ciuc spun că  au luat decizia din cauza urșilor. Animalele ar invada curtea spitalului și ar amenința pacienții.

O echipă Realitatea PLUS a stat de vorbă cu doctorii de la acest spital. Aceștia au spus că doar în ultimii ani, zeci de oameni atacați de urși au avut nevoie de operații peste operații pentru a le fi salvată viața.  Recent un urs a fost fotografiat chiar în curtea spitalului din Miercurea Ciuc, tocmai de aceea reprezentanții unității au decis să instaleze garduri electrice, pentru a alunga animalele. 

„În 11 ani am operat peste 50 de pacienți atacați de urși.”, a pus medicul Adrian Dobrică, de la spitalul din Miercurea Ciuc. 

Ultimul pacient, ajuns la spital în stare critică, a stat aproape o lună internat. Atacată de urs a fost și o fetiță de 6 ani care a avut nevoie de îngrijire medicală, mai spun medicii.

VEZI ȘI: Mărturia cutremurătoare a unui bărbat atacat de urs. ”Mi-a rupt osul cum rupe un copil o grisină”. Cum a scăpat cu viață - VIDEO

Un urs a sărit gardul unui spital de psihiatrie din Prahova

În urmă cu câteva zile, un urs a sărit gardul şi a intrat în curtea Spitalului de Psihiatrie Voila, ajungând din zona verde din spatele curţii în cea cu pavilioane unde sunt personal medical şi bolnavi, scrie Realitatea.net.

Potrivit reprezentanților spitalului,  nimeni nu a fost rănit, iar personalul sanitar i-a îndrumat pe pacienţi să se retragă în pavilioane şi să rămână acolo. Conducerea spitalului a anunţat autorităţile, iar înainte de sosirea echipajului de jandarmi personalul de la paza unităţii medicale a intervenit, alături de angajaţii spitalului. ursul s-a speriat și a plecat înapoi în pădure.

Spitalul de Psihiatrie Voila este amplasat într-o zonă deluroasă din judeţul Prahova, la câţiva kilometri de centrul municipiului Câmpina, iar curtea spitalului este parţial înconjurată de pădure.

Reamintim că mai mulți români au fost atacați în ultimele luni de urși. Unii dintre ei au avut nevoie de operații costisitoare și complicate pentru a fi salvați.

VEZI ȘI: Călugăr atacat și mușcat de mai multe ori de urs. A ajuns de urgență la spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel